Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Actueel

Van den Pol Elektrotechniek houdt zich dagelijks bezig met interessante, bijzondere en innoverende projecten. Daar zijn we trots op, en we schrijven er graag over. Ieder voor- en najaar komt ons relatiemagazine uit, een uitgave boordevol mooie projecten. Daarnaast berichten verschillende (regionale) media over onze bezigheden. Met name de activiteiten van Van den Pol op het gebied van lean en duurzaamheid kunnen op belangstelling rekenen. Met aansprekende toepassingen en een glasheldere, vooruitstrevende visie op energiebeheer en duurzaamheid is Van den Pol Elektrotechniek vaak een dankbaar onderwerp.

Duurzame en CO2 neutrale fabriek voor innocent Drinks

17-05-2021

De Blender van innocent drinks wordt één van de eerste CO2-neutrale voedselfabrieken ter wereld. "Om dat mogelijk te maken, is het complex all-electric uitgevoerd met boilers en warmtepompen", zegt Robbert Janzen, projectleider namens Van den Pol Elektrotechniek. "Daarvoor is een fors gedimensioneerde energie-installatie nodig. Alle benodigde energie wordt opgewekt door hernieuwbare bronnen, waaronder een zonnepark op eigen terrein en off-site windturbines. Beide elementen - energiegebruik en - opwekking- stemmen wij optimaal op elkaar af. 

Lees meer

Van den Pol levert groen maatwerk.

12-05-2021

Wettelijke verplichtingen en strengere eisen van financiers maken verduurzaming van vastgoed steeds urgenter. Van den Pol ontzorgt gebouweigenaren daarbij volledig. Slim verduurzamen staat centraal.
Een online tool maakt in één oogopslag duidelijk welke maatregelen het meeste rendement opleveren. "Want elk gebouw is anders, verduurzaming; verduurzaming is altijd maatwerk."

 

Lees meer

Van den Pol geeft KNRM een enorme duw in de rug

06-05-2021

Van den Pol heeft de KNRM een enorme duw in de rug gegeven in haar streven de komende jaren te gaan verduurzamen. Zo is ook te lezen in hun magazine "De Reddingboot".

Lees meer

Herontwikkeling Woonzorgcentrum D'Amandelhof

16-03-2021

Woonzorgcentra als d'Amandelhof zijn voor Van den Pol vertrouwd terrein. Regelmatig zijn wel betrokken bij verglijkbare nieuwbouwprojecten. In d'Amandelhof zijn we verantwoordelijk voor de complete elektrotechnische voorzieningen. "Ook de voorzieningen voor de Personen Zoek Installatie (PZI) leggen wij aan; deze is gekoppeld aan de brandmeldcentrale", zegt Timo Jooren, projectleider woningbouw bij Van den Pol. "Verder zorgen we ervoor de datavoorzieningen. Hierop is een fijnmazig wifi-dekking aangesloten. Een camerasysteem ondersteunt de zorgverleners bij hun werk."

Lees meer

Gemeente Utrecht zet de toon

18-01-2021

Met de gebruiker als belangrijkste uitgangspunt en duurzaamheid als drijfveer ontwikkelde de gemeente Utrecht een online accomodatiemanagementsysteem. Het bleek een schot in de roos en ook andere gemeenten hebben interesse. Door verlichting te integereren in het systeem, hoeft de gebruikers minder handelingen uit te voeren en wordt energie bespaard. Ook ontstaat meer inzicht in het gebruik van de sportaccomodatie.

Lees meer

City Campus Amsterdam, een uitdagend gebouw.

08-01-2021

De bouw van de City Campus op het Amsterdamse Oosterdokseiland vordert gestaag. Met de oplevering van dit spectaculaire, multifunctionele gebouw, gepland in voorjaar 2022, wordt de realisatie van één van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa een feit.  Cruciaal element bij de City Campus is de complexe integratie van architectuur en installaties. "De uitvoering is nu in volle gang. Er zijn veel verschillende partijen actief. Iedereen moet de juiste dingen doen, op de juiste plek en het juiste moment en met een scherp oog voor elkaars rol, "aldus Jan van den Brink, Business Unitleider Utiliteitsbouw bij Van den Pol.  

Lees meer