Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

NEN-veiligheidsinspecties

Elektro Veiligheids Inspecties – kortweg EVI - is de zelfstandige inspectietak binnen Van den Pol Elektrotechniek. EVI toetst elektrotechnische installaties van klanten op veiligheid van personen, maar ook de brandveiligheid van gebouwen. Bij elk nieuwbouwproject voert EVI een eindinspectie volgens NEN 1010 uit. Daarna volgt de overdracht aan een klant, inclusief eindrapportage.

EVI opereert als onafhankelijk inspectiebureau en werkt niet alleen voor Van den Pol. Opdrachtgevers bestaan onder meer uit gebouweigenaren, VvE’s, verzekeraars en collega-installateurs.

Bestaande elektrotechnische installaties worden periodiek gekeurd volgens NEN 1010-62 maar ook volgens SCIOS-scope 10 en 12, afhankelijk van de wensen van de klant of verzekeraar. 

Met een SCIOS-scope 10 inspectie brengt EVI in opdracht van verzekeraars brandrisico's van elektrisch materieel in kaart. Onderdeel hiervan is bijvoorbeeld de thermografische inspectie. Hiermee wordt snel duidelijk of er bij elektrisch materieel opwarming of hotspots optreden die brand zouden kunnen veroorzaken. 

Met de SCIOS-scope-12 regeling worden de kwaliteit en veiligheid van PV-installaties gecontroleerd. Denk daarbij ook aan het ontwerp en de montage. 

Ook netanalyse en powerquality maken deel uit van de dienstverlening van EVI. Meer weten over NEN-veiligheidsinspecties?

Bel dan 0348 - 47 99 99 of mail via onderstaand formulier.