Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Zorgcomplex Boshuis

Showcase voor veelzijdig E-specialisme

Naast studentenwoningen realiseren we als vertrouwde partner samen met Daiwa House Modular Europe regelmatig zorgcomplexen met als meest actuele opdrachtgever ouderenzorgorganisatie De Wever. Aan de Bredaseweg in Tilburg werd een complex gerealiseerd met daarin 128 zorgappartementen en heeft een totale vloeroppervlakte van ca 9.500 m2 en biedt huisvesting een bewoners uit verschillende woondoelgroepen. 

Het complex is een aansprekende showcase voor ons veelzijdige specialisme. "Al in een vroeg stadium zijn wij betrokken bij de engineering. Dit leidde tot een doortimmerd plan voor de elektrotechnische voorzieningen," aldus projectleider Sebas L'Ortye.
In de fabriek van Daiwa zijn de installaties voorbereid. "Op locatie hebben wij deze geoppeld en de bekabeling aangelegd."Ook waren we verantwoordelijk voor de gecertificeerde brandmeldinstallatie, camerasysteem, data-installatie, wifi, automatische zonwering, lichtregeling en vier dubbele laadpalen. "In de zorg gaat zekerheid boven alles. Zo is een UPS als backup voor het zorgsysteem geinstalleerd en hebben we de hoofdverdeelkast voorbereid voor een noodstroomaggregaat."

De energiezuinige LED-verlichting beschikt over dag- en nachtschakeling in de gangzones. "Dankzij bewegingsmelders brandt de verlichting in de trappenhuizen alleen als het nodig is. En in de woonkamers kunnen via een iPad eenvoudig verschillende lichtsferen worden ingesteld."

Duurzaam installeren

De semipermanenten huisvesting van De Wever heeft een beoogde instandhouding van vijftien jaar. "Desgewenst gaan deze gebouwen langer mee", aldus Sebas. "Wordt een complex toch ontmanteld dan zetten we veel componenten opnieuw in. Verdeelkasten worden op wel drie of vier aansluitende projecten hergebruikt. Echt duurzaam installeren dus."

Lees hier het complete artikel over Zorgcomplex Boshuis uit  Stedenbouw, editie 774

  

 

Afbeeldingen Jan Snel 


   Vorige bericht Volgende bericht