Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Eycatcher brengt Waterside II ook visueel tot leven

Zonder stroom heeft een gebouw geen functie

Waterside II is een eerste kennismaking voor ons met STATON Bouw. "Het is een bouwkundig complex pand met opvallende rondingen en een trapsgewijze opzet", zegt Timo , projectleider woningbouw. "Dit ontwerp heeft ook voor onze installaties de nodige impact. 

We realiseren de complete E-installatie plus LED-verlichting met bewegingssensoren. "Vanaf de 400 kVa-trafo en hoofdverdeelkast leggen wij de infrastructuur naar de WKO-installatie en zeven dubbele laadpalen aan. Deze laadpalen worden aangestuurd door een energiemanagementsysteem dat de beschikbare energie optimaal verdeelt. Bij de capaciteit van de laadvoorziening is rekening gehouden met de toekomstige uitbreiding van elektrisch laden."

Ook de brandmeldinstallatie in de parkeergarage wordt door ons aangelegd. "Opvallen ascpet is de demarcatie, een kleine tussenruimte waardoor twee gebouwdelen afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen. Het vereist de nodige improvisatie om deze overgang met alle leidingen te passeren."

We brengen een gebouw tot leven. "Zonder stroom heeft het immers geen functie", stelt Timo. "Toch valt ons werk amper op, want de installaties bevinden zich vaak uit het zicht. Bij Waterside II is dat anders. De houten wanden op de galerij krijgen een sleufsparingvan 1,5 meter hoog waarin LED- stris komen. Hierbij vertalen we de ideeën van de architect in overleg naar een haalbare oplossing. Dat doen we samen ETK licht. Best een puzzel, ook voor de engineering. Door de flinke kabellengtes moet spanningsverlies worden voorkomen."

Als dit project klaar is, levert dat een fotowaardig beeld op. "Het wordt echt gaaf, want de verlichting benadrukt de bijzondere vorm van dit gebouw. En door die bijdrage aan de looks van Waterside II springt ons werk er deze keer ook visueel uit."

Lees hier het complete artikel over over Waterside II uit Stedenbouw - 779

   Vorige bericht Volgende bericht