Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Veiligheid staat voorop bij De Lichtpen in Amersfoort

Drukke vloeren, veilige bouwplaats

Samen met Heilijgers realiseren wij regelmatig projecten. Zoals Eemerald, een appartementencomplex in Amersfoort. Of de herontwikkeling van het Utrechts House Modernes tot een prestigieus winkel- en kantorencomplex. Binnenstedelijke projecten waar we moesten dealen met de beperkte ruimte op de bouwplaats. Dat is bij de Lichtpen niet anders. 

Bij de Lichtpen zijn we verantwoordelijk voor de complete E- installatie en LED-verlichting met bewegingssensoren in de algemene ruimes . "Ook de voorbereiding voor laadvoorzieningen draagt bij aan een duurzaam complex, net als lasdozen van gerecycled plastic. Wij gebruiken niet anders meer en dringen zo onze CO2-footprint verder terug, " aldus Timo, onze projectleider woningbouw. 

We voorzien prefabcomponenten van voorbedrade flexbuizen. "het zijn drukke vloeren met veel leidingen. De variatie aan appartementtypes en kopersmeerwerk zorgt voor een extra uitdaging. Door zorgvuldig afstemming met de bouwpartners lukt het alles passend te krijgen."

Bij de PV-installatie is teruglevering niet mogelijk. "Daarom installeren wij een begrenzer die continu het uitgaande vermogen meet. Als teruglevering dreigt, remmen de omvormers af. Gebeurt dat niet, dan volgen hoge boetes."

Voor de veiligheid is samenwerking cruciaal. "Het veiligheidsniveau is hoog, met Heilijgers als drijvende kracht. Bijvoorbeeld door veilige looproutes om de hijskraan, een moderne bouwlift en toiletten per drie verdiepingen. Dat beperkt loopbewegingen en dus risico's. Al dank voor ieders inspannin hebben we op de Dag van de Veiligheid gezorgd voor een frietkar op de bouwplaats."

Veiligheid heeft sowieso bij Van den Pol alle aandacht. "Dat blijkt uit de hercertificering voor trede 3 van de Safety Culture Ladder die met vlag en wimpel is behaald."

 

 

 

Lees hier het complete artikel uit Stedenbouw 779 over de Lichtpen

   Vorige bericht Volgende bericht