Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Focus op veiligheid bij Allure in Utrecht

Geleerder lessen worden in praktijk gebracht

De woongebouwen langs het spoor in Utrecht Leidsche Rijn vormen een uitgebalanceerd geheel. Tegelijkertijd zijn ze allemaal anders. Het gezicht van Allure wordt bepaald door de zwarte baksteen, het metallic gouden kader en het opvallend frisgroene binnen gebied.

Allure en Amulet zijn voor ons als bouwpartner een vervolg op het nabijgelegen wooncomplex Leidsche Maan. "We zetten dezelfde medewerkers in", aan het woord onze projectleider Woningbouw Timo Jooren. "Zo profiteren we optimaal van de eerdere gezamenlijke ervaringen. Wie telkens een ander team opstelt wordt nooit kampioen. "

Beide hebben een dubbele bouwstroom. "Het eerste deel loopt iets voor. Geleerde lessen kunnen direct in de praktijk worden gebracht." De parkeerkelders en prefab elementen dragen bij aan de complexiteit van het project. "Daarom was onze inbreng in het voortraject essentieel. Ook de engineering luisterde nauw. "

We leggen de complete E-installatie aan, inclusief IP-videofoons. Op de daken komen 200 PV -panelen. "Ook de verlichting is duurzaam. Slimme LED-lampen in de algemene ruimtes branden op 10% en schakelen alleen bij beweging vol in.  Bij de brandmeldinstallatie in de parkeerkelders wordt LIST-sensorbekabeling gebruikt. "In deze kabels zitten temperatuursensoren die nauwkeuring aangeven waar brand ontstaat". In open parkeergarages is vaak sprake van vochtontwikkeling. "Gewone rookmelders kunnen dan ongewenste meldingen geven. Daarom adviseren wij deze locaties te voorzien van thermische detectie. Een andere opvallend veiligheidsaspect zijn de vrijloopdrangers. Die zijn gekoppeld aan een standalone rookschakelaar. Bij rookontwikkeling sluiten de drangers de gangdeuren automatisch. De trek wordt beperkt: rook en vuur verspreiden zich minder snel. Hiermee worden de brandscheidingen gewaarborgd. "

Lees hier het complete artikel over Allure uit Stedenbouw - 776

Beeldmateriaal Klunder architecten

   Vorige bericht Volgende bericht