Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

DC Vomar Alkmaar, 4.200 Zonnepanelen en veel aandacht voor groen

Vooruitziende blik omzeilt netcongestie

Het nieuwe distributiecentrum van Vomar is voor Van den Pol een van de vele projecten samen met Heembouw. "Als bouwpartners zijn we vaak ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw plus de installaties," zegt Roelf, onze projectleider voor dit project. "Ieders expertise komt dan maximaal tot zijn recht. Verder staat een ingespeeld team garant voor kwaliteit en een efficiënt proces. Dit DC is daar opnieuw een voorbeeld van, met een bouwtijd van maar 23 weken."

De complete E-installatie, verlichting, uitgebreide camerabewaking, audio installatie, een deel van de toegangscontrole  plus voedingen voor de PV-installatie zijn de specialisme die we als Van den Pol hier hebben ingezet." Het Vomar-DC is het eerste Nederlandse project met een BREEAM-NL Nieuwbouw 2020-ontwerpcertificaat voor casco en centrale installaties, met de score 'Very Good'. Zo'n certificaat beïnvloedt de waarde van een gebouw positief en is een belangrijke trigger voor financiers."

Onze klanten hebben steeds vaker te maken met netcongestie. Roelf: "De omvang van hun aansluiting wordt beperkt, teruglevering is vaak niet mogelijk. Met accu's om pieken op te vangen en begrenzers om teruglevering te beperken, kunnen wij dan helpen."

 

Lees hier het hele artikel over DC Vomar Alkmaar uit Stedenbouw, 776

 

Beeldmateriaal Heembouw  Vorige bericht Volgende bericht