Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

De Walvis - Blikvanger op Bickerseiland

Duurzaamheid loopt als rode draad door de renovatie

Maarsen Groep schakelde Van den Pol recent in voor nieuwbouwprojecten NoMA House en Hourglass aan de Amsterdamse Zuidas. "Maar ook complexe binnenstedelijke renovaties zijn voor ons vertrouwd terrein," zegt projectleider Roelf van Wolfswinkel.

In De Walvis is Van den Pol verantwoordelijk voor alle E-voorzieningen. "We zetten hier de volle breedte van ons specialisme in." Na oplevering van het casco verzorgt Van den Pol ook de inbouwpakketten voor twee huurders.

150 PV-panelen dragen bij aan het beoogde BREEAM "Excellent" - certificaat. Datzelfde geldt voor het fijnmazige energiemanagement. "Zowel elke verdieping als de grootverbruikers - denk aan laadpalen, klimaat- en PV-installatie - hebben een eigen kWh-meter. Dit maakt een gedetailleerde monitoring mogelijk."

Bij De Walvis is niet gekozen voor verlaagde systeemplafonds, maar werd het betonskelet voorzien van een geluiddempende spray. "Voorafgaanddaaraan zijn pendelarmaturen aangebracht. Omdat onze installaties zich grotendeels in het zicht bevinden was het zaak om zeer zorgvuldig te werken." Van Wolfswinkel is tevreden over het eindresultaat. "De verlichting fungeert als een visueel plafond terwijl de ruimtelijkheid maximaal blijft.

Het aantal binnenstedelijke projecten waarvoor Van den Pol ingeschakeld wordt neemt toe. "Op dit moment werken we bijvoorbeeld ook aan een groot nieuwbouw project op het Oosterdokseiland." In stadscentra vormt de bereikbaarheid een uitdaging, ruimte op de bouwplaats is vaak beperkt. "Bij De Walvis is gekozen voor slimme oplossingen zoals just-in -time materiaalleveringen en een pendeldienst voor medewerkers. Zo kunnen we in het hart van Amsterdam toch prima uit de voeten."


Artist impressions KRAAN Architecten - Maarsen Groep  Vorige bericht Volgende bericht