Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Hourglass Amsterdam - Maatwerk in een zandloper

Intergratie van alle techniek is complex en luistert nauw

De zuidas is vertrouwd terrein voor Van den Pol. Eerder waren we al betrokken bij de nieuwbouw van NoMA House. In het naastgelegen Hourglass is Van den Pol verantwoordelijk voor de E-installatie, CCTV, toegangscontrole- , inbrak-, video-intercom-, brandmeld- en ontruimingsinstallatie. "Sensorgestuurde LED-verlichting en PV-panelen dragen bij aan het BREEAM Excellent- certificaat,"zegt projectleider voor Van den Pol Robin van Eijndthoven. 

Opvallend zijn de twee parallel geschakelde trafo's. "Hierdoor kan er één vervangen worden, terwijl de installaties in dit 44.000 m2 grote gebouw gewoon doordraaien."

In Hourglass passen we veel prefab toe.  "Alle 115 hotelkamers zijn voorzien van een verdeelkast. Die zijn stekerbaar en vooraf getest. Verder zijn de componenten voor CCTV, toegangscontrole en intercom in onze eigen FAT-ruimte geprogrammeerd en getest. Op locatie is het een kwestie van plug & play. Dat levert on-site forse tijdwinst op."

De kantoorverdiepingen worden fasegewijs overgedragen aan huurder Loyens & Loeff. "In nauwe samenspraak met hun adviseur CBRE realiseren wij de gewenste inbouwvoorzieningen. Net als bij de bouw heeft de zandlopervorm van het pand ook hierbij veel impact. Geen verdieping is hetzelfde; gangen zijn verschillend van breedte, wanden komen telkens op andere posities, er is dus maatwerk nodig. "

Ook de verschillende functies - kantoren, hotel, parkeergarage, horeca en winkels- maken Hourglass tot een uitdagend project. "De intergratie van alle techniek is complex en luistert nauw. Gebruiksvriendelijkeheid staat daarbij voorop."

Lees hier het complete artikel uit Stedenbouw, editie 762 over Hourglass Amsterdam  Vorige bericht Volgende bericht