Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

300 All-electric studio's voor studenten in 5 maanden

Opnieuw samenwerking met Jan Snel Modulair Bouw

In een razend tempo bouwde Jan Snel in opdracht van Vestide (onderdeel van Woonbedrijf) vorig jaar eengroot aantal studentenwoningen in Eindhoven. Voor de vier identieke blokken is in juni 2019 opdracht gegeven; op 21 oktober betrokken de eerste studenten hun kamer en in december werd de laatste sleutel uitgereikt. De woonblokken omvatten gezamenlijk driehonderd all-electric studio’s. Op elk dak liggen 44 pvpanelen. De trappen aan de rechterkant vormen de toegang tot de drie woonlagen, die zich boven de studio’sop de begane grond bevinden. In een van de gebouwen is tevens een gemeenschappelijke woonruimte eneen wasruimte gerealiseerd.

Bij de bouw is gebruik gemaakt van modulaire systeembouw. Voor de productievan warm water is een elektrische boiler geïnstalleerd en ook de verwarming is volledig elektrisch. Dit biedt de mogelijkheden om de units na het verstrijken van de tijdelijke standplaatstermijn eenvoudig ‘uit te nemen’en op een nieuwe bestemming te plaatsen.

Van den Pol uit Montfoort realiseerde de elektrotechnische installaties. ABM installatietechniek Bergschenhoek was verantwoordelijk voor de W-installaties.

Zie hier het complete artikel uit E&W Instalaltietechniek juli-augustus 2020
 


   Vorige bericht Volgende bericht