Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

36 appartementen Eemerald een robuuste Eyecatcher op een mooi plekje aan het water

Slimme oplossingen in de stad

Van den Pol Elektrotechniek zette bij Eemerald haar brede specialisme in, met onder meer de complete E-installatie, brandmeldvoorziening, laadpaalvoorbereiding en bekabeling voor de parkeerliften. "Op de daken liggen 66 PV-panelen, "vertelt projectleider Timo Jooren. "En ook de LED-verlichting met sensoren in de parkeergarage en algemene ruimtes draagt bij aan de duurzaamheid. Verlichting brandt standaard op 10% en schakelt alleen bij beweging vol op. Dat levert een mooie besparing op."

Eemerald valt op door de markante architectuur. "Aantrekkelijk voor de bewoners, maar voor ons zeker een uitdaging. Het gebouw kent veel niveauverschillen. Om de installaties optimaal te verwerken, is zowel een zorgvuldige voorbereiding als flexibiliteit bij uitvoering nodig."Ook de beperkte ruimte op de bouwplaats had impact. "Containers zijn gestapeld en omdat buiten geen plek was, is de kraan in het gebouw geplaatst. 

Van den Pol wordt steeds vaker betrokken bij binnenstedelijke projecten zoals Eemerald. "Slimme oplossingen zoals de kraan zorgen ervoor dat we toch prima uit de voeten kunnen."Daarbij helpt het dat Heilijgers en Van den Pol vertrouwde partners zijn. "We kennen elkaars werkwijze en hebben aan een half woord genoeg. Daarom kijk ik uit naar het volgende gezamenlijke project: de Lichtpen in Amersfoort met 98 appartementen."

Lees hier het complete artikel over Eemerald in Amersfoort uit Stedenbouw, uitgave 767 mei 2021


Afbeeldingen ZEEP Architects and Urban Designers  Vorige bericht Volgende bericht