Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Maximaal zicht op millimeterwerk

Nieuwe verlichting Hametec maakt wereld van verschil

Staalconstructiebedrijf Hametec koos voor een ingrijpende upgrading van de verlichting. Het lichtniveau is meer dan verdrievoudigd terwijl het energieverbruik 30% lager ligt.
"De werkomstandigheden zijn verbeterd en ook de veiligheid is positief beïnvloed."

Staal zit Hans Lekkerkerker in de genen. "Als jong jochie was ik gefascineerd door het werk van mijn opa die smid was. Dat vuur die grote hamer; geweldig." Opa leerde zijn kleinzoon lassen. "Al snel wist iedereen: als laswerk nodig is, moet je Hans hebben." Het was de opmaat voor Hametec, zijn eigen staalconstructiebedrijf. In 2021 verwerkte Hametec maar liefst 600 ton staal. De nadruk ligt op constructies van grote woningen en bedrijfspanden. "Geen standaard blokkendozen maar lastige projecten zoals een restaurant in Oostvoorne met tal van rondingen plus een veertien meter hoge uitkijktoren. Dit huzarenstukje leverde ons een nominatie voor de Nationale Staalprijs op. "

Bij staalconstructies liggen toleranties binnen enkele milimeters. "Goed licht op de werkvloer is voor ons cruciaal." De bestaande verlichting voldeed niet langer en Lekkerkerker besloot tot een ingrijpende upgrading. Bij de uitvraag aan GRB lag de lat hoog. Met gemiddeld 500 lux is het nieuwe lichtniveau zelfs vergelijkbaar met dat op een kantoorwerkplek. "Er is gekozen voor een lichtlijn zonder onderbrekingen. Deze oplossing geeft niet alleen een goed en rustig lichtbeeld, het zieter ook nog eens strak en gaaf uit." Ook is het werk veiliger geworden. "Er zijn geen donkere hoeken meer; je ziet elk moertje liggen. Een extra trigger om alles netjes te houden."

Het lichtniveau is meer dan verdrievoudigd terwijl het energieverbruik 30% lager ligt. Lekkerkerker: "Ik kan iedereen deze investering aanraden."

 

   Vorige bericht Volgende bericht