Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Berenkuil Eindhoven, 300 Studentenwoningen in vijf maanden tijd

Hoe meer we meten, hoe meer we weten

Van den Pol Elektrotechniek is expert als het gaat om studentencomplexen.  "We hebben al meer dan 5.000 studentenwoningen geïnstalleerd en dat aantal neemt snel verder toe", zegt projectleider Sebas L'Ortye." Vaak gaat het om modulaire projecten met Jan Snel Modulaire bouw,  maar we zijn ook actief in traditioneel gebouwde studentenwoningen. 

All-electric, full LED

Elk van de vier Berenkuil-blokken heeft zijn eigen voorzieningen, voedingen en een intercominstallatie. "Duurzaamheid krijgt veel aandacht. Verwarming en watervoorziening zijn elektrisch. Ook wordt hier net als bij al onze projecten uitsluitend LED-verlichting toegepast." In de algemene ruimtes is deze voorzien van aanwezigheidsdetectie. "De verlichting brandt standaard op 10% en schakelt alleen bij activiteit naar volle sterkte." 

Naast het beperken van het verbruik wordt bij de Berenkuil ook energie opgewekt. "Op het dak van de fietsenstalling ligt een flink aantal zonnepanelen."

Waardevolle data

Op dit moment is Van den Pol ook betrokken bij studentenhuisvesting in Amsterdam, Utrecht en Essen (D). "Voorafgaand aan elk project vindt een kick-off plaats met de engineers en monteurs. Met de ervaringen van vergelijkbare opdrachten als uitgangspunt stellen we ons telkens opnieuw de vraag: hoe kunnen we beter, slimmer en veiliger werken?" Eerdere projecten leveren ook waardevolle data op. "Hoe meer we meten, hoe meer we weten. Bij een aantal studentencomplex is het energieverbruik van de bewoners gemonitord. Die gegevens gebruiken wij bij de dimensionering van onze installaties."

Lees hier het compete artikel over de studentenwoningen bij de Berenkuil in Eindhoven uit Stedenbouw editie mei - 761

 

   Vorige bericht Volgende bericht