Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Segro Park Amsterdam, uitgekiende mix van besparen en opwekken

Mijlpaal voor logistiek bedrijvenpark bij Schiphol

De ontwikkeling van Sergo Park Amsterdam Airport, een hoogwaardig en duurzaam logistiek bedrijvenpark nabij Schiphol is in volle gang. Sinds de start in 2016 nam dit grootschalige nieuwbouwproject een vlucht. Afgelopen februari werd de derde fase turnkey opgeleverd. Een mijlpaal voor opdrachtgever SEGRO Benelux en alle samenwerkende partijen. 

Uitgekiende mix van besparen en opwekken

Van den Pol Elektrotechniek is verantwoordelijk voor de E-installaties en verlichting in LC2 en LC3. "Het eerste gebouw is deelbaar in twee zelfstandige units", vertelt projectleider Johnny Gielen. "Onze installatie is opgebouwd vanuit twee hoofdverdeelinrichtingen. Die zijn nu gekoppeld zodat vanaf beide entrees hal en kantoren in het hele pand bedienbaar zijn. Deze opzet is eenvoudig te scheiden; dat zorgt voor flexibiliteit met het oog op de toekomst. "

Het beoogde BREEAM 'Excellent'- certificaat is onder meer gebasseerd op de toepassing van uitsluitend LED-verlichting. " In de hallen zijn lichtkoepels met spiegels aangebracht, die zorgt voor een hoge lichtintensiteit. De verlichting is voorzien van daglichtsensoren en dimt mee met de hoeveelheid licht die van buiten komt. Op een zonnige dag brandt de verlichting dus nauwelijks. Dat levert een mooie besparing op." Ook de plaatsing van 3.4668 PV-panelen op de daken draagt bij aan het duurzame karakter van deze nieuwbouw. "Wij realiseren hier een uitgekiende mix van besparen en opwekken van energie."

Lees hier het complete artikel over Segro Park Amsterdam Airport uit Stedenbouw editie mei - 761

   Vorige bericht Volgende bericht