Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Duurzame verlichting

Verduurzaming van verlichting door led zorgt voor beter licht en minder energieverbruik. Door de langere levensduur is het onderhoud minimaal. Een energiebesparing van 50 tot 60% is realistisch. Doordat ledverlichting amper warmte afgeeft, is minder koeling nodig. Ook dit zorgt voor een lager energieverbruik.

Additionele besparing
Wordt ledverlichting gecombineerd met geïntegreerde bewegingssensoren dan is een forse additionele besparing mogelijk. Verlichting brandt dan standaard op 10 of 20%. Zodra sensoren activiteit signaleren, schakelt de verlichting naar vol vermogen. Veiligheid en comfort zijn dus gegarandeerd. Toepassingsmogelijkheden zijn bijvoorbeeld algemene ruimtes, parkeergarages en stallingen.

Dynamische verlichting
Led maakt toepassing van dynamische verlichting mogelijk. Door het natuurlijke ritme van de zon na te bootsen, zijn gebruikers van bijvoorbeeld kantoren en scholen productiever. Ook in zorginstellingen heeft dynamische verlichting invloed op de activiteit en het welbevinden van bewoners.

Led-specialist
Klanten van Van den Pol hebben toegang tot de expertise van dochteronderneming GRB Verlichting. Deze led-specialist richt zich op het verduurzamen en onderhouden van verlichting bij eindverbruikers.

Meer weten?
Wilt u meer weten over wat Van den Pol Elektrotechniek voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.