Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

DC Brocacef

Inzicht in klantwensen

Bij het nieuwe distributiecentrum van Brocacef zet Van den Pol Elektrotechniek haar specialisme breed in. Onder meer met de complete E-voorziening, PV-panelen, laadpalen, inbraakinstallatie, datanetwerk, toegangscontrole en LED-verlichting. “Via een KNX-systeem integreren we de verlichting met andere installaties”, aan het woord onze projectleider Elektrotechniek Johnny. “BREEAM eist dat de buitenverlichting na 23:00 uur automatisch dimt naar 10%. Bij nachtleveringen schakelt de verlichting na het aanbieden van een toegangspas tot 100% in, voldoende om veilig te lossen.” De inbraakinstallatie is in klasse 4 uitgevoerd. “Dit vereist veel specifieke oplossingen en kennis”, stelt Richard, onze projectleider Beveiliging en ICT bij Van den Pol. Bij het inschakelen van de inbraakinstallatie gaan de verlichting en geluidsinstallatie uit. “Opnieuw een voorbeeld waarbij het verknopen van onze installaties zorgt voor minder energieverbruik en meer gebruiksgemak.”

Bij dit project is de netcapaciteit beperkt. “Er is 2 MVA beschikbaar”, zegt Gielen. “Voldoende voor de basisinstallatie, maar door aanvullende eisen is er een potentieel tekort. Niet alle installaties vragen echter op hetzelfde moment maximale energie. In overleg met Brocacef wordt de installatie zo ingeregeld dat wanneer piekbelasting nadert, bepaalde onderdelen automatisch afschalen. Deze slimme oplossing passen we steeds vaker toe.”

Bij de Brocacef-nieuwbouw gingen eindgebruiker, Heembouw en Van den Pol in een vroeg stadium regelmatig om tafel. “Al brainstormend werden gebouw en installaties steeds concreter, met optimaal inzicht in de klantwensen én alle ruimte voor ieders expertise”, aldus Richard. “Zo’n werkwijze komt het eindresultaat zeer ten goede."

Lees meer over het fulfiment center  van Brocacef in onze PULS


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
DC Brocacef

Plaats:
Amsterdam

Opgeleverd:
2022

Oppervlakte:
30.188 m2

Opdrachtgever:
Heembouw Bedrijfsruimten West B.V.