Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Nippon Express

Duurzaam Distributiecentrum

Als vertrouwde partner van Hercuton realiseerde we al eerder samen meerdere logistieke centra. Ook in het gebied rondom Schiphol. Bij het distributiecentrum van Nippon Express zijn wij verantwoordelijk voor de complete elektrotechnische voorzieningen. 

"Ook alle verlichting wordt door ons verzorgd," aan het woord Johnny, onze projectleider van de business unit Utiliteit.  Het gebouw is volledig uitgevoerd in Led. Als Van den Pol doen wij niet anders meer. Ook de toepassing van daglichtsensoren en slimme schakeling is vanzelfsprekend. De verlichting wordt via DALI-besturing geïntergreerd in het domoticasysteem."

Uitdaging bij de engineering was de beperkte hoogte in de gangzones. Daarom heeft ook nu BIM een belangrijke rol gespeeld in de coördinatiefase. Met de plaatsing van een PV-installatie is er bijgedragen aan de BREEAM-Excellent certificering. "De 1084 PV-panelen leveren samen 400.000 WP opgewekt vermogen. Ook laadvoorzieningen voor elektrische auto's en fietsen maken deel uit van de duurzame infrastructuur. 

De afdeling Beveiliging & ICT heeft het datanetwerk en de geluidsinstallatie verzorgt. "Ook hebben we de bekabeling aangelegd voor de beveiligingsinstallatie", zegt Richard onze projectleider hiervoor. "Bij de beveiliging van logistieke gebouwen speelt de TAPA-FSR richtlijn een belangrijke rol. Dit is de standaard voor opslag van waarde- en risicovolle goederen. Onze scope omvat een TAPA-B 2017 certificering."


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Nippon Express

Plaats:
Schiphol

Oppervlakte:
12.515 m²

Opdrachtgever:
Hercuton

Bijzonderheden:

BREEAM Excellent 

1084 PV-panelen  400.000 Wp opgewekt vermogen