Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

St. Antonius Ziekenhuis

Weloverwogen verduurzaming

Voor de verduurzaming en optimalisatie van verlichting schakelt het St. Antonius Ziekenhuis GRB verlichting, onderdeel van Business Unit Gebouwbeheer in. "Gezien het belang van deze voorziening kiezen we voor een echte specialist, " zegt Marchel van Gameren, adviseur Energie en Planmatig onderhoud. "Je merkt ook dat zij gewend zijn overlast tot een minium te beperken."Goede communicatie is daarbij het sleutelwoord.

GRB voorzag de lantaarnpalen op het parkeerdek- en terrein van ziekenhuislocatie Utrecht van nieuwe led-armaturen met geïntegreerde Smartscan-sensoren. Standaard staat deze energiezuinige verlichting in de dimstand. Signaleert een armatuur beweging, dan gaat de bijbehorende groep feller branden. Is er geen beweging meer, dan dimt de groep terug. Overwegingen bij de keuze voor deze oplossing waren naast energiebesparing en terugverdientijd ook veiligheid en het beperken van hinder voor de omgeving. 

Het vermijden van verspilling is eveneeens een belangrijke doelstelling voor het St. Antonius. "Bij de verduurzaming van pendearmaturen bij de ziekenhuislocaties in Utrecht en Nieuwegein is ervoor gekozen de behuizing te handhaven. GRB heeft deze voorzien van passende led-lichtbronnen. Die zijn onderhoudsvrij en energiezuinig, terwijl door het behoud van de behuizing geen grondstoffen verloren gaan."

 

 


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
St. Antonius Ziekenhuis

Plaats:
Utrecht

Bijzonderheden:

Led verlichting

Smartscan-sensoren

Energiezuinig