Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Dubbelde Palmboom

Up to date E-installatie en uitbreiding brandmeldinstallatie

De Dubbelde Palmboom is de meest recente aanwinst van Stadsherstel Historisch Rotterdam. Met het Dutch Pinball Museum kent dit voormalige graanpakhuis en distilleerderij een opvallende huurder. 

"Na jarenlange leegstand van het pand in slechte staat," vertelt Menno Spoormaker, Bouwkundig Manager bij Stadsherstel. "Metselwerk en houtrot zijn hersteld, het dak is geïsoleerd. Latere aanpassingen en toevoegingen in het interieur zijn verwijderd. 
Van den Pol heeft de elektra weer up-to-date gebracht. Ook is de brandmeldinstallatie vervangen en uitgebreid."

Realisatie van brandmeldvoorzieningen in monumentale panden is vaak complex en in dit geval zat de uitdaging in de zeer beperkte leidingaanleg en de opbouw van het pand. "Van den Pol beschikt over veel specialistische kennis. Naast de aanleg nemen zij ook het beheer op zich," 

Het Dutch Pinball Museum is gevestigd op de begane grond en eerste verdieping. Eigenaar Gerard van de Sanden verzamelt al flipperkasten sinds zijn veertiende. Dat leidde tot een unieke collectie van zo'n 150 kasten. "Bij de verbouwing is waar mogelijk rekening gehouden met de wensen van het museum, "zegt Spoormaker.  "Hun verblijf in het gebouw is echter tijdelijk. Daarom zijn de voorzieningen met het oog op de toekomst flexibel ingericht."

 


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Dubbelde Palmboom

Plaats:
Rotterdam

Opdrachtgever:
Stadsherstel Historisch Rotterdam