Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Verduurzamen van verlichting VvE Meridiaan

Meridiaan in IJsselstein omvat twee gebouwen met 150 appartementen. "Het complex is in 1999 opgeleverd," aldus VvE-secretaris Bert van de Nes. "We zijn bezig met een inhaalslag op het gebied van onderhoud en vervanging. Ook de verlichting verdiende aandacht. Het stroomverbruik was hoog, steeds vaker gingen lampen stuk. "

Bij de bouw van Meridiaan was Van den Pol verantwoordelijk voor de verlichting. "Vanwege hun ervaring met het complex hebben we het bedrijf ook voor de upgrading ingeschakeld."De verlichting in de algemene ruimtes werd vervangen door veel zuiniger Led-armaturen van Lightronics. In de bergingen is follow-me verlichting geïnstalleerd . "Vroeger wagen lampen er dag en nacht aan, nu branden ze op een lage dimstand. Een bewegingsmelder registreert wanneer iemand de ruimte betreedt en zorgt dat de lampen daar op vol vermogen branden." Het levert een besparing op van bijna 90%. 

Van den Pol pakte ook de noodverlichting aan. Door het gewijzigde bouwbesluit kon Meridiaan met substantieel minder armaturen toe. "Opnieuw een forse besparing." Meridiaan verdient de investering in vier jaar terug. "Niet alleen financieel, ook over de uitvoering zijn we zeer te spreken. Van den Pol werkte snel en adequaat; van overlast was geen sprake. En de lichtkwaliteit is prima. Een wereld van verschil met de oude situatie."


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Verduurzamen van verlichting VvE Meridiaan

Plaats:
IJsselstein

Opdrachtgever:
VvE Meridiaan