Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

PV Systeem Ruinemans Montfoort

Zonnestroom dubbel rendabel bij Ruinemans Aquarium

Bij Ruinemans Aquarium in Montfoort was het aanbrengen van zonnepanelen op het bedrijfspand al vanaf dag één rendabel. Het toevoegen van zelfopgewekte capaciteit voorkwam dat dit bedrijf moest investeren in een extra voedingskabel. Het bedrijf slaat twee vliegen in een klap: kostenbesparingen en een duurzamer bedrijfsvoering.

Het effect dat Ruinemans Aquarium realiseert, wordt ook wel peak shaving (piek shaving of piekbewaking) genoemd. Door met behulp van duurzaam opgewekte energie de piekbelasting te verlagen, wordt bespaard op de capaciteitskosten.

Solarmodules / Van den Pol installeerde 128 panelen op het dak van de bedrijfsruimte van Ruinemans Aquarium, met een jaaropbrengst van circa 30.000 kWh. “Dat is ongeveer 4% van onze totale behoefte”, vertelt Frank de Goey van Ruinemans Aquarium. “In absolute hoeveelheid schiet het dus nog niet echt op. Maar het lost wel een ander probleem op. Zomers hebben we midden op de dag een piek in ons elektriciteitsgebruik die gemiddeld twee keer per jaar zo hoog is, dat de hoofdzekering eruit slaat. We hebben weliswaar aggregaten om dergelijke situaties op te vangen, maar dat is geen structurele oplossing. We zouden een extra voedingskabel moeten laten aanleggen die een investering van 75.000 euro zou vergen. Dat is meer dan de investering die we nu in zonnepanelen doen en waarmee we de piekbelasting tijdens zomerse dagen ook kunnen ondervangen.”

“Er gelden overigens wel degelijk ook duurzaamheidsoverwegingen. We willen bij Ruinemans Aquarium toekunnen met de huidige capaciteit en hebben afgesproken dat we aanvullende behoefte groen willen opwekken. Het dak is nu voor circa een kwart gevuld met zonnepanelen. Er is dus ruimte voor uitbreiding als dat in de toekomst nodig blijkt.”


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
PV Systeem Ruinemans Montfoort

Plaats:
Montfoort

Opdrachtgever:
Ruinemans Montfoort

Bijzonderheden:

128 zonnepanelen Jaarlijks circa 30.000 kWh zonnestroom opgewekt Realisatie van peak shaving (piek shaving, piekbewaking)