Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Nieuwbouw Wilco Printing & Binding

Flexibiliteit is het sleutelwoord voor de bouwpartners.

Wilco is een van Nederlands grootste boek- en tijdschriftendrukkerijen. Een deel van de activiteiten wordt geconcentreerd in een nieuwbouw van ruim 13.500 m2 in Amersfoort. Duurzaamheid is een belangrijke overweging voor Wilco, flexibiliteit het sleutelwoord voor bouwpartners. "Ze worden uitgedaagd op hun expertise,"aldus Paul Caspers, als adviseur voor Wilco betrokken bij de nieuwbouw.

"Aan de selectie van bouwpartners ging een intensief traject vooraf. Gezien de complexiteit en gewenste flexibiliteit lagen de eisen hoog. De keus viel op Groothuis Bouwgroep, Warmtebouw voor de W-installatie en Van den Pol voor alle E-Voorzieningen."

Eén jaar van opdracht tot oplevering, dat is een korte bouwtijd.  "Dat lukt alleen als iedereen begrip heeft voor elkaars rol en belangen. Een project als dit maak je echt samen. Partijen helpen elkaar waar mogelijk en daardoor ligt het bouwtempo hoog."

Verlichting is cruciaal om de kleuren van drukwerk goed te kunnen beoordelen. "Het lijkt een detail, maar details zijn essentieel bij deze nieuwbouw. De kwaliteit van de ledverlichting was een belangrijk asspect bij de gunning aan Van den Pol.  Elektrotechnisch vallen ook de zware voedingen voor de drukpersen op. Verder is Van den Pol verantwoordelijk voor de aanleg van toegangscontrole, camerabewaking, beveiligings- en brandmeldinstallatie. Veel tijd gaat zitten in het verknopen van alle W- en E-elementen. De intergratie van de besturing draagt bij aan de complexiteit van dit project. "

Doordat we gebruik hebben gemaakt van energierails is een flexibele opstelling van de persen in de toekomst mogelijk . Naast het faciliteren van flexibiliteit is het meedenkend vermogen een belangrijke eigenschap voor de bouwpartners. "Die strepen bij dit project geen afvinklijst af maar worden uitgedaagd op hun expertise," benadrukt Caspers. "Je merkt dat zij zo'n rol graag op zich nemen."


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Nieuwbouw Wilco Printing & Binding

Plaats:
Amersfoort

Opgeleverd:
30-06-2021

Oppervlakte:
13.500 m2

Opdrachtgever:
Warmtebouw Utrecht B.V.