Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

innocent

Veelzeggend visitekaartje

De Blender van innocent drinks is één van de eerste CO2 neutrale voedselfabrieken ter wereld. "Omdat mogelijk te maken is het complex all-electric uitgevoerd met boilers en warmtepompen. "Daarvoor is een fors gedimensioneerde energie-installatie nodig. Alle benodigde energie wordt opgewekt door hernieuwbare bronnen, waaronder een zonnepark op eigen terrein en off-site windturbines . Beide elementen - energiegebruik en - opwekking hebben we optimaal op elkaar afgestemd," aldus Robert, onze projectleider voor dit mooie project op de Maasvlakte. 

Naast de complete laagspanningsinstallatie en verlichting hebben we ook alle voedingen voor de machines gerealiseerd. "Dankzij ons specialisme industriële automatisering zijn we vertrouwd met de specifieke eisen die gesteld worden aan de productie van voedsel. Een must bij een project als dit. De opdrachtgever had veel vertrouwen in onze expertise ; dat werkt prettig."

Met de energieneutrale smoothiefabriek benadrukt innocent drinks haar duurzame ambities waarbij de drie P's (people, planet en profit) naar het hoogste niveau worden getild. "Ook voor Van den Pol is het een veelzeggend visitekaartje , het past bij het profiel als duurzaamste installateur van Nederland. Nul-op-de-meterwoningen installeren we al geruime tijd. Maar dat we nu een CO2-neutrale fabriek bouwen was een paar jaar geleden nog ondenkbaar. Het geeft aan hoe de verduurzaming versnelt."


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
innocent

Plaats:
Maasvlakte

Opgeleverd:
2021

Oppervlakte:
20.000m2

Opdrachtgever:
innocent