Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

House Modernes

Utrechtse icoon klaar voor de toekomst

De metamorfose van House Modernes is voltooid. Eigenaar Dutch Retail Property Fund investeerde 70 miljoen euro in dit prominenten Utrechtse complex dat is herontwikkeld door Syntrus Achmea.  Bij oplevering zijn alle 12.500 m3 verhuurd aan een gevarieerde mix van gebruikers. Ulitieme flexibiliteit maakt House Modernes klaar voor toekomstige veranderingen. Installaties spelen daarbij een sleutelrol. 

Geopend in 1941 was Galeries Modernes een trendsetter, luxe warenhuis. In 1981 sloot het haar deuren en de naam veranderde in Blue Building, later in de Planeet. Bij de herontwikkeling koos Syntrus Achmea niet voor een volledige winkelbestemming. Dat was wellicht eenvoudiger te realiseren maar wat hen betreft zeker niet toekomstvast. Na uitgebreid onderzoek gedaan te hebben naar de behoefte van de doelgroep is een plek gecreeerd met een mix van functies; winkels, flexkantoren, horeca en een fietsenstalling .

Bij het casco van House Modernes waren we verantwoordelijk voor alle E-voorzieningen, ontruimings- en intercominstallatie plus verlichting. Daarbij zorgen digitaal aangestuurde armaturen voor extra functionaliteit. Als wanden worden verplaatst, zijn geen fysieke aanpassingen nodig; programmeren volstaat. Ook kunnen verlichtingspunten met een QR-code individueel geïndentificeerd worden. Gebruikers stellen hun persoonlijke voorkeuren in via een app. Dit zorgt voor een persoonlijke werkomgeving die de productiviteit ten goede komt. 

"Dergelijke functionaliteit is curciaal voor House Modernes", aan het woord Walther van Leeuwe, hoofd (her) ontwikkeling & transformatie bij Syntrus Achmea, "Het complex is zo ontworpen dat functies in de toekomst gemakkelijk kunnen meebewegen met de veranderde behoefte. Flexibiliteit is het sleutelwoord. Installaties zoals verlichting spelen daarbij een cruciale rol."

Ook veel huurders van House Modernes schakelden ons in. Denk aan de kantoorverdiepingen van Spaces, foodstore KAUAI en de Aldi. 

 


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
House Modernes

Plaats:
Utrecht

Opgeleverd:
2021

Oppervlakte:
12500 m2

Opdrachtgever:
Heilijgers Bouw

Bijzonderheden:

Herontwikkeling

Binnenstad

Winkels

Flexkantoren

Horeca