Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Herontwikkeling De Walvis

Tweede leven voor De Walvis

De Walvis in hartje Amsterdam onderging een metamorfose. Het kantgebouw van vastgoedinvesteerder Maarsen Groep is volledig vernieuwd. Hierdoor was het mogelijk hoogwaardig te verduurzamen. De nieuwe Walvis is zeer energiezuinig en WKO zorgt voor de duurzame opwekking. 

Niet alleen met gebouwen, ook  met huurders heeft Maarsen Groep een langdurige relatie.  "Als hun huisvestingsbehoefte wijzigt, proberen we ook daarin te voorzien, "zegt Ton Boon, directeur afdeling ontwikkeling. "Het pand dat zij dan achterlaten biedt weer mogelijkheden voor nieuwe gebruikers. Deze dynamiek maakt ons vak zo interesant. 

Ook bij de samenwerking met bouwpartners streeft Maarsen Groep naar continuiteit. "Al jaren zijn Van den Pol en Klimaatservice Holland een gewaardeerde tandem. Ze weten wat wij belangrijk vinden en hun pragmatische aanpak spreekt aan; afspraak is afspraak. Beide bedrijven zijn voor ons zowel actief bij nieuwbouwprojecten  - NoMA House en Hourglass op de Zuidas- als bij een herontwikkeling zoals De Walvis."

Van den Pol zet bij De Walvis haar brede specialisme in: E-voorzieningen, ledverlichting, ontuimings-, toegangs- controle-, CCTV- en inbraakinstallatie. PV-panelen dragen bij aan het beoogde BREEAM Excellent-certificaat, net als het fijnmazige energiemanagement. Verdiepingen  en grootverbruikers als laadpalen en klimaatinstallatie hebben een eigen kWh-meter. Dit maakt een gedetailleerde monitoring mogelijk. 

De locatie van De Walvis in het historische stadscentrum betekende een extra uitdaging voor Van den Pol. "Denk aan bereikbaarheid en de beperkte ruimte op de bouwplaats," aldus Boon. "Maar met slimme oplossingen als just-in-time maeriaallevering en een pendeldienst voor medwerkers konden de bouwpartners ook in het hart van Amsterdam prima uit de voeten."

 


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Herontwikkeling De Walvis

Plaats:
Amsterdam

Opdrachtgever:
Dura Vermeer Onderhoud en Renovatie Midden West B.V.

Bijzonderheden:

BREEAM Excellent-certificaat