Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Verduurzaming hoofdkantoor Intratuin

Minder energieverbruik, beter licht

De corona-uitbraak zorgde voor topdrukte in de tuincentra van Intratuin. Maar ook op het hoofdkantoor in Woerden zat men niet stil. In een deel van het gebouw werd de verlichting vervangen. "Met verduurzaming, energiebesparing en een kwaliteitsimpuls slaan we drie vliegen in een klap, "aldus Arie Breedveld, gebouw en beurshalbeheerder Intratuin.

Met 52 tuincentra is Intratuin martkleider in Nederland. Ook zijn er vestigingen in België en Duitsland.  "In deze coronatijd zijn mensen veel met hun tuin en huis bezig." Op het hoofkantoor was gemiddeld maar zo'n 20% van de 120 medewerkers tegelijkertijd op kantoor.

Intratuin zet onverminderd in op verduurzaming van haar hoofdkantoor. Verlichting is een van de speerpunten. "GRB Verlichting ontwikkelde een aansprekend voorstel voor de algemene ruimtes, toiletten, het grand café en de nooduitgangen. Hergebruik was een belangrijk uitgangspunt. Waar mogelijk zijn bestaande TL-armaturen omgebouwd naar led met behoud van behuizing. " Bij de inbouwspots bleek dat niet mogelijk; de technische levensduur was bereikt. "Deze zijn in hun geheel vervangen. Verder is de verlichting deels voorzien van bewegingssensoren. In de toiletten brandt nu nooit meer nodeloos licht. Dat scheelt stevig in het energiegebruik."

De vervanging werd uitgevoerd door een vaste monteur van GRB. "Die was al snel vertrouwd met het gebouw en communiceerde prima. Aan het eind van elke dag werd alles netjes opgeruimd. De hele operatie duurde amper drie weken." Naast een forse energiebesparing is de lichtkwaliteit substantieel verbeterd. "Het licht in de toiletruimtes is nu helder wit,"aldus Breedveld. "Ik krijg er veel positieve reacties over. De toiletten lijken zelfs ruimer."

De doelstellingen van Intratuin zijn gerealiseerd . "Met verduuzaming, energiebesparing en een kwaliteitsimplus slaan we drie vliegen in één klap."

 



  Vorig project Volgend project  

Naam:
Verduurzaming hoofdkantoor Intratuin

Plaats:
Woerden

Opdrachtgever:
Intratuin B.V.

Bijzonderheden:

Verduurzaming

Energiebesparing

Hergebruik