Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

EVI staat voor veiligheid en betrouwbaarheid

Elektro Veiligheids Inspecties – kortweg EVI- is de zelfstandige inspectietak binnen Van den Pol Elektrotechniek. EVI toetst elektrotechnische installaties van klanten op veiligheid van personen, maar ook de brandveiligheid van gebouwen. “Bij oplevering van een nieuwbouwproject voeren wij de eindinspecties volgens NEN 101 uit,” zegt teamleider inspecties Henk Jongman. “Daarna pas volgt de overdracht aan een klant, inclusief onze eindrapportage. Zo zijn gebruikers er zeker van dat zij een goede installatie krijgen die optimaal functioneert én 100% veilig is. “

Betrouwbaarheid en veiligheid zijn sleutelwoorden voor EVI. “Om de kwaliteit van onze processen te borgen, worden ook wij jaarlijks getoetst door DEKRA.”

Naast nieuwe installaties inspecteert EVI bestaande elektrotechnische installaties volgens NEN 3140. “Deze NEN 3140-keuringen worden altijd in samenspraak met een klant uitgevoerd. Zij hebben een doel voor ogen met betrekking tot veiligheid. EVI kan het passende antwoord bieden. Ook voeren wij thermo grafische inspecties uit. Hiermee wordt in één oogopslag duidelijk als zich in een verdeelkast problemen voordoen als overbelasting, hotspots of slechte contacten.”

Uitval analyseren

Netanalyse maakt eveneens deel uit van de dienstverlening. “Onder meer door toepassingen van nieuwe technieken als PV-panelen en Ledverlichting is er steeds vaker sprake van onverklaarbare storingen. Installaties die al jaren zonder problemen werken, kunnen na toepassing van andere technieken spontaan uitvallen. EVI kan middels netanalyse uitzoeken wat er misgaat en adviseren, hoe één en ander op te lossen is.”

Objectief en onafhankelijk

EVI opereert als onafhankelijk inspectiebureau en werkt niet alleen voor Van den Pol. “Onze opdrachtgevers bestaan onder meer uit collega-installateurs, gebouweigenaren, VvE’s en verzekeraars. Het maakt niet uit welke naam onder een tekening staat. Elke installatie wordt objectief gekeurd met als doel een goed, betrouwbaar en veilig resultaat.”


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
EVI staat voor veiligheid en betrouwbaarheid

Plaats:
Montfoort

Opdrachtgever:
n.v.t.

Bijzonderheden:
• Inspecteren E-Installaties - nieuw conform NEN 1010 - bestaand conform NEN 3140/NEN-EN 50110 • Thermografie verdeelkasten • Netanalyses • Aanpassen revisie tekeningen