Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Dura Vermeer Innovation Centre

Dura Vermeer Innovation Centre, een gewilde werkplek

Dura Vermeer en Van den Pol Elektrotechiek werken regelmatig samen. Voorbeelden zijn de nieuwbouw van NoMA House en de renovatie van kantoorgebouw De Walvis. Maar ook bij het Dura Vermeer Innovation Centre stonden we zij aan zij. 

Het nieuwe Innovation Centre in Utrecht herbergt verschillende bedrijfsonderdelen van Dura Vermeer. "Onder meer de Divisie Bouw en Vastgoed, de werkmaatschappijen Railinfra en Vastgoed plus THUIS, de showroom voor onze woningkopers,"vertelt Taca van der Sar. Als projectmanager was hij de schakel tussen ontwikkelaar Dura Vermeer Vastgoed en Dura Vermeer Bouw Midden West dat het bijna 7.500 m2 grote gebouw realiseerde.

Bij het Innovation Centre - een engineer & build- opdracht - was Van den Pol al in een vroeg stadium betrokken. "Hierdoor was er veel ruimte voor hun expertise, "zegt hoofduitvoerder Erik Snel. Naast de complete E-infrastructuur zijn ook de voorzieningen voor brandmelding, ontruiming, intercom, inbraakbeveiliging, toegangscontrole en CCTV plus het datanetwerk door Van den Pol gerealiseerd. Met ledverlichting, 867 PV- panelen en 45 laadpalen levert het bedrijf ook een stevide bijdrage een het BREEAM-Excellent-label. Projectleider Wouter de Mol: "Je merkt dat ze ervaring hebben met zo'n certificering. Datzelfde geldt voor de PV-installatie Op alle mogelijke plekken zijn panelen geplaatst. 

Gedurende het project zijn tal van aanpassingen doorgevoerd. Ook tijdens de fit-out is nog veel veranderd. "Toch is het gebouw ondanks de corona-periode keurig op tijd opgeleverd, "aldus Taco van der Sar. "een prestatie van formaat."


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Dura Vermeer Innovation Centre

Plaats:
Utrecht

Opgeleverd:
2020

Oppervlakte:
7.500 m2

Opdrachtgever:
Dura Vermeer Bouw Midden West B.V.

Bijzonderheden:

BREEAM

867 PV Panelen 

45 laadpalen 

Ledverlichting