Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Camera's worden steeds slimmer

Intelligente videoanalyse maakt camera’s slimmer. “Daardoor ontstaan steeds meer toepassingen, “zegt Gert Jan van der Vlist, Senior Adviseur Beveiliging en ICT bij Van den Pol. “Speciale software zorgt voor krachtige oplossingen in een beveiligingsomgeving. Bijvoorbeeld voor terreinbeveiliging zonder dat menselijk toezicht nodig is. Je bepaalt een zonde die 24/7 door een camera wordt geanalyseerd. Zodra beweging optreedt, start de opname en volgt een melding.” Beelden worden naar een meldkamer, smartphone of tablet en zijn realtime te zien. “Zo kan direct beoordeeld worden welke actie nodig is. Ook kunnen beelden worden opgeslagen.”

Slimme camera’s

Slimme camera’s helpen retailers om klanten beter te bedienen en hun omzet te verhogen. “Door het tellen van bezoekers, wachtrijdetectie of het monitoren van winkelgedrag. Camera’s registeren welke delen van de winkel het populairst zijn en retailers kunnen hier op inspelen.

Opsporing

Videoanalyse kan ook helpen om verdachte personen op te sporen, bijvoorbeeld aan de hand van kleding. “Een gezichtsherkenning wordt steeds geavanceerder. Al draagt iemand een vermomming, de camera laat zich niet misleiden . Ook agressief gedrag kan met software worden gesignaleerd. Het lijkt wellicht toekomstmuziek, maar is al realiteit."


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Camera's worden steeds slimmer

Plaats:
n.v.t.

Opdrachtgever:
n.v.t.

Bijzonderheden:
n.v.t.