Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Besturing Aviko

Fabriek zet nieuwe standaard

25.000 kilo friet en 2.500 kilo aardappelvlokken: deze indrukwekkende hoeveelheden lopen elk uur van de band in de nieuwe fabriek van Aviko in Poperinge (België).

Processen zijn verregaand geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Van den Pol was verantwoordelijk voor de besturing van de twee productielijnen inclusief besturingskasten, software en bekabeling. “Er waren al positieve ervaringen bij andere vestigingen,” zegt Thijs Vandamme, projectmanager voor de industriële automatisering bij Aviko. “Van den Pols proceskennis sprak in hun voordeel. Net als de ervaring met greenfieldprojecten, vaak in verre buitenlanden. West-Vlaanderen is dan bijna een thuiswedstrijd.”

Aviko koos ervoor om machines en besturing afzonderlijk aan te besteden. “Je ziet wel dat de opdrachtgever dan als postbode tussen beide partijen fungeert,” zegt Vandamme. “Daarvan was hier geen sprake. De machineleverancier en Van den Pol stemden veel zaken proactief onderling af. We zijn daardoor echt ontzorgd.”

Vandamme roemt Van den Pol ook bij de voortgang. “Ze trokken tijdig aan de bel als knopen moesten worden doorgehakt. Ook onvoorziene ontwikkelingen – COVID, vertraagde onderdelenlevering – zijn in samenspraak getackeld. Zo is het gelukt de fabriek volgens planning in gebruik te nemen.”


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Besturing Aviko

Plaats:
Poperinge België

Opgeleverd:
2022

Opdrachtgever:
Aviko België