Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Winkelcentrum Diemerplein

LED VERDUURZAAMT WINKELCENTRUM IN DIEMEN

In de renovatie van het oude deel van winkelcentrum Diemerplein heeft Van den Pol Elektrotechniek LED-verlichting toegepast om de energielast van het totale winkelcentrum te verlagen. Toepassing van led-verlichting in publieke ruimten als winkelcentrum groeit snel. Dat betekent dat LED steeds vaker een kwalitatief gelijkwaardige, energiebesparende en efficiënte oplossing biedt.

Met een uitbreiding van 7.635 m2 werd winkelcentrum Diemerplein bijna verdubbeld tot 16.866 m2 verhuurbaar vloeroppervlak. Eigenaar Delta Lloyd completeerde de vernieuwing met 43 appartementen en 407 parkeerplaatsen. Van den Pol Elektrotechniek is verantwoordelijk voor de elektrotechnische installaties.

Brede samenwerking

Bij een omvangrijk project als winkelcentrum Diemerplein, met nieuwbouw en renovatie, een parkeergarage, verduurzaming en aanleg van brandmeld-, parkeer-, camera- en beveiligingsinstallaties, moet je op veel borden tegelijk spelen. Dat is Van den Pol Elektrotechniek wel toevertrouwd. En ook dan is er nog tijd om mee te denken met de klant. In het streven naar de meest duurzame oplossing heeft Van den Pol Elektrotechniek in overleg met opdrachtgever Delta Lloyd ook gerekend aan een LED-oplossing voor de tweelaagse parkeergarage, maar daar bleek energiezuinige tl-verlichting kostenefficiënter.

Medewerkers van Van den Pol waren al bezig in de uitvoering, terwijl het ontwerpproces nog doorliep. Dan is optimale samenwerking noodzakelijk. Zowel met de opdrachtgever als onderling met bouwkundig aannemer Van Wijnen en Warmtebouw Utrecht als aannemer voor de W-installaties. Het was een mooie uitdaging om er samen iets moois van te maken en tijdig op te leveren. In winkelcentra is de tijdige oplevering altijd extra belangrijk omdat de ondernemers staan te trappelen om hun winkel in gebruik te nemen.


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Winkelcentrum Diemerplein

Plaats:
Diemen

Opgeleverd:
2013

Oppervlakte:
7635 m2

Opdrachtgever:
Delta Lloyd Vastgoed Winkels B.V.