Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Riz Bouw IJsselstein nieuwbouw

We laten zien wat we in huis hebben

“Wanneer je als aannemer nieuw bouwt voor je eigen bedrijf, wil je laten zien wat je in huis hebt. En dat hebben we gedaan, hier aan de Corridor in IJsselstein.” Wim van Ziel, eigenaar van RIZ Bouw, koos in de economische crisis, die de bouw zo diep raakt, voor de vlucht naar voren. Een nieuw pand dat voldoet aan hoge duurzaamheidseisen. Van den Pol verzorgde de elektrotechnische installaties en de installatie van een zonnedak met een capaciteit van 10.500 kWh zonnestroom per jaar.

“De gemeente wilde op deze zichtlocatie aan de provinciale weg van Schoonhoven naar Utrecht een kwalitatief hoogstaand pand. Dat was ook ons belang. Het plan kwam moeiteloos door de welstandscommissie. Met dit pand willen we ons vakmanschap laten zien. Het is een traditioneel gebouw dat modern oogt, met een opvallende hard gebakken baksteen. Ik weet zeker dat dit pand er over tien jaar nog net zo fris en kloek bijstaat als vandaag.”

Diezelfde gedachte klinkt door in het duurzaamheidsprogramma van het pand. Wim van Ziel: “Ook daarin willen we laten zien wat er mogelijk is en tegelijkertijd het belang van het milieu benadrukken. Uitgangspunt is dat het pand over vijftien jaar nog steeds voldoet aan de dan geldende eisen. We hebben een warmte-koude-installatie, extra isolatie met goede kierdichting, energiezuinige verlichting met daglichtsensoren en bewegingsmelders en PV-panelen op het dak. Zo zorg je ervoor dat een pand lang mee kan en ook op lange termijn goed verkoopbaar blijft.”

De focus op duurzaamheid zien we bij RIZ Bouw ook terug in de relatie met onderaannemers. Wim van Ziel: “We hebben een vaste poule van onderaannemers waar we al jaren mee werken. Daar zijn we heel blij mee. We werken al jaren samen met Van den Pol. Zij hebben tien jaar geleden voor ons vorige pand alle elektrotechnische installaties verzorgd. We vinden bij Van den Pol de kennis die nodig is, goede adviezen en bekwame vakmensen die het werk uitvoeren. Ik heb het dan ook liever over co-makers dan over onderaannemers. Je weet wat je aan elkaar hebt, in goede en in slechte tijden. Samen kijken we continu waar we werkprocessen kunnen verbeteren. Vroeger hadden we als aannemer de regie. Nu werken we volgens het LEAN-principe en maken we met elkaar de kwaliteitsslag naar efficiënter, sneller en goedkoper. De bouwplaats wordt een montageplaats. We gaan heel anders bouwen. Prefab, omdat we de vakmensen niet meer hebben en omdat je bouwdelen in de fabriek onder betere omstandigheden kunt maken dan op de bouwplaats. Wij zijn daar al heel lang mee bezig en hebben de omslag gemaakt die nodig is om in deze tijd aan het werk te blijven.”


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Riz Bouw IJsselstein nieuwbouw

Plaats:
IJsselstein

Opgeleverd:
2013

Opdrachtgever:
Riz Bouw B.V.

Bijzonderheden:
Zonnepanelen