Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

UBO Banden

Bij UBO Banden kunnen ze weer jaren vooruit

Nieuwe besturingen met de nieuwste Siemens 1200-PLC’s zorgen er sinds kort voor dat twintig warm-vernieuwingsmachines van UBO Banden BV weer veilig en effectief hun werk kunnen doen. Onze afdeling Industrial Automation verving de oude, meermalen opgelapte besturing volledig. Het resultaat is een state of the art machinepark dat weer goed functioneert, veilig is, veel minder storingen heeft en waarbij de foutkans kleiner is doordat de bediening gemakkelijker is geworden.

In de warm-vernieuwingsmachines worden karkassen van vrachtwagenbanden van een nieuw loopvlak voorzien. Het is een kwalitatief hoogwaardige manier van recycling. De banden worden met Bandag-kwaliteitscertificaat ECE109R en ISO 9001-certificaat geleverd en onder andere naar Ierland, Duitsland, België, Rusland en Frankrijk geëxporteerd.

Het procedé wordt al decennialang toegepast. De jongste machine bij UBO Banden BV is veertig jaar oud. Het gietijzeren frame en de bewegende delen van de machines zijn nagenoeg onverslijtbaar en kunnen met de nieuwe besturing opnieuw enkele decennia mee.

In de oude situatie deden zich steeds vaker storingen voor. De oude schakelkasten zijn in de loop der tijd steeds weer opgelapt, totdat dat niet meer verantwoord was en enkele machines moesten worden stilgezet. De afname in productiecapaciteit deed UBO Banden BV besluiten alle machines in een keer aan te pakken. Dick Peek, production manager bij UBO Banden BV, is blij met de grootschalige revisie: “Van den Pol verhelpt hier al jarenlang de storingen en kent het bedrijf en de machines van binnenuit. Nadat drie machines om veiligheidsredenen stil kwamen te liggen, hebben we gezamenlijk een plan uitgewerkt om alles weer aan de gang te krijgen. Er is gekozen voor zo simpel en degelijk mogelijk.”

“Voor de besturing hebben we hier voor ’PLC’s uit de nieuwe S7-1200-serie van Siemens gekozen, omdat het een prijstechnisch interessante, krachtige en compacte oplossing is”, aldus Ronald Kiens van Industrial Automation. “We werken veel met ’PLC’s uit de 300- en 400-series van Siemens en zijn dus vertrouwd met de mogelijkheden. De 300- en de 400- PLC’s zijn relatief te uitgebreid voor deze toepassing. De nieuwe 1200-serie voldoet echter precies goed voor dit doel. We hebben er nu twintig geplaatst, in combinatie met eenvoudige touchscreen-bedieningsschermen, en het werkt uitstekend. Met deze toepassing dingen we mee naar de Siemens S7-1200 Application Award. Fabrikant Siemens kijkt daarbij onder andere naar effectiviteit en duurzaamheid. Omdat we machines die tientallen jaren oud zijn, goed en effectief kunnen laten werken, denken we hoog te scoren op het onderdeel duurzaamheid.”


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
UBO Banden

Plaats:
Montfoort

Opdrachtgever:
UBO Banden

Bijzonderheden:
n.v.t.