Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Steigereiland Amsterdam

Duurzaam gebouwd op IJburg

Net over de markante, golvende witte brug van de A10 naar Amsterdam-IJburg staat het bijzondere kantoorgebouw Steigereiland. Bijzonder, omdat drie gebruikers, Burginvest, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs en van de Oever, Zaaijer & Partners architecten, zelf de opdrachtgever waren. Gezamenlijk bepaalden zij de bijzondere vorm, het hoge afwerkingniveau en kozen zij voor een duurzaam gebouw.

Onderling vertrouwen en samenwerking

Wessels Zeist, onderdeel van Volker Wessels Stevin (VWS), is de hoofdaannemer. Van den Pol Elektrotechniek is verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties, de databekabeling, de inbraak- en brandbeveiliging en de toegangscontrole. Dick van Mondfrans is uitvoerder namens Wessels Zeist. Henk Slot is de verantwoordelijke projectleider van Van den Pol. "De samenwerking met Van den Pol is gebaseerd op onderling vertrouwen en samenwerking", zegt Dick van Mondfrans. "Het klikt, daarom hebben Wessels en Van den Pol al zoveel samen gedaan", vult Henk aan. "We hebben over en weer aan een half woord genoeg. Zo werken we in goede harmonie samen", besluit Dick.

Duurzame technieken

Installatietechnisch kent het pand een aantal op duurzaamheid gerichte bijzonderheden. Zo is het hele pand uitgerust met bewegingssensoren. Waar mogelijk, is gebruikgemaakt van energiezuinige ledverlichting, en in de werkruimten zijn overal laagverbruik-T5-lichtbakken opgehangen. Ook met warmtekrachtopwekking en bodemopslag is voor energiezuinige oplossingen gekozen. Een aanvraag voor subsidie op 100 KwH aan zonnecellen op het dak is ingediend. Duurzaam is ook dat het pand vrij indeelbaar is. Met uitzondering van de begane grond liggen overal computervloeren, waaronder de bekabeling is aangebracht. Als verdiepingen in een later stadium anders ingedeeld moeten worden, kan dat zonder slopen. "Al met al is het een groen gebouw", constateert Dick van Mondfrans.


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Steigereiland Amsterdam

Plaats:
Amsterdam IJburg

Opdrachtgever:
Wessels Zeist

Bijzonderheden:
Duurzaam gebouwd