Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

PV Systeem Hockeyclub Montfoort

Op 14 mei heeft wethouder Langerak onder belangstelling van een grote schare (jeugd)leden de zonnepanelen installatie bij de Hockeyclub Montfoort officieel in werking.

Op een beeldscherm werd vervolgens via een film de installatie getoond en de actuele opgewekte stroom zichtbaar gemaakt. De wethouder complimenteerde de hockeyclub voor haar streven naar een klimaatneutrale vereniging en het combineren van kostenbesparingen met duurzaam investeren.

Sinds dit jaar kunnen sportverenigingen gebruik maken van de subsidieregeling "Energiebesparing en duurzame energie sportverenigingen". Er wordt maximaal 30% subsidie verstrekt op de investering in zonnnepalen. Samen met een forse sponsorbijdrage van Van den Pol Elektrotechniek was het mogelijk de investering in de zonnepanelen rendabel te krijgen. Daarmee is Hockeyclub Montfoort één van de eerste sportclubs in de regio die middels een zonnepanelen installatie gebruik maakt van duurzame energie.

Met de door Van den Pol geïnstalleerde 60 zonnepanelen wordt jaarlijks 13.800 kWh opgewekt. Dit komt nagenoeg overeen met het verbruik van 5 gemiddelde eengezinswoningen. De zonnepanelen wekken nu jaarlijks net zo veel stroom op als de verlichting van één veld verbruikt. Hierdoor wordt dus een besparing van 50% behaald. De voorzitter van de hockeyclub, Frans van Lint, gaf in zijn toespraak aan dat de hockeyclub veel maatregelen heeft getroffen om het energieverbruik te beperken en duurzame energie op te wekken. Omdat het clubhuis naast de clubactiviteiten ook intensief wordt gebruikt door kinderopvang KERN en de seniorensociëteit Het Knooppunt was het energieverbruik vrij groot. Door energiebesparende maatregelen zoals LED verlichting hebben we het energieverbruik van het clubhuis en kleedkamers kunnen halveren, aldus de voorzitter.


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
PV Systeem Hockeyclub Montfoort

Plaats:
Montfoort

Opgeleverd:
2016

Opdrachtgever:
Hockeyclub Montfoort

Bijzonderheden:
26 Zonnepanelen