Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Panorama Mesdag Den Haag

Haags icoon in ere hersteld

Toen in 2004 bleek dat het museum niet langer aan de steeds strenger wordende veiligheidseisen kon voldoen waren gaf de inspectie aan dat er niet meer dan 80 bezoekers tegelijk ontvangen mochten worden. Dat betekende alleen open voor een klein exclusief publiek of er moest naar permanente oplossingen worden gezocht. Het werd het laatste.

Onderdeel van de werkzaamheden van Van den Pol is de aanleg van nieuwe verlichting en het aanleggen van een aspiratiesysteem. Aspiratie rookdetectie is een systeem waarbij met behulp van buizen continu luchtmonsters aangezogen worden. In een detectiekamer worden deze monsters gemeten. Wordt er rook gedetecteerd, dan activeert het systeem het brandmeld- en/of ontruimingssysteem.

Van den Pol Elektrotechniek voerde het installatiewerk uit na tussenkomst van adviseur Henk Hoogendoorn die oud-directeur Gijs van den Pol polste. Het Panorama Mesdag is anders dan een gewone museumzaal en er worden andere eisen gesteld. Daarbij het feit dat er niets van de installaties was vastgelegd, het museum open moest blijven en het renovatieplan vol tijdelijke oplossingen zat dan kom je niet weg met standaardoplossingen. Henk Hoogendoorn wist dat en kwam met Van den Pol als partij die flexibel met die omstandigheden om kan gaan. In de praktijk werkte dat ook zo, de lijnen zijn heel kort.


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Panorama Mesdag Den Haag

Plaats:
Den Haag

Opdrachtgever:
Hover Holding

Bijzonderheden:
n.v.t.