Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Domotica appartementen Detroit Amsterdam

Sterk staaltje domotica in prestigieus Amsterdams project

De fabrikanten durfden het niet aan: een geïntegreerd systeem voor domotica en een spreek-/luisterverbinding. Dan doen we het zelf, vonden ze bij Van den Pol Elektrotechniek in Montfoort. Eind september is het vlekkeloos werkende systeem voor 82 appartementen in gebouw Detroit aan de Veemkade in Amsterdam opgeleverd.

Detroit is een project van Vesteda waar maximaal comfort voor de bewoners vooropstaat. Inpandige sauna, zwembad en healthclub en allerlei services maken Detroit tot the-place-to-be. Een gelikt domoticasysteem past daarin. Temperatuur, verlichting, zonneschermen en ventilatie beheren vanuit een centraal scherm vormt de basis. Verder een videolijn plus spraakverbinding met alle vier de entrees van het gebouw en registratie van bezoekers aan de deur bij afwezigheid met fotoregistratie. Berichten van de gebouwbeheerder, verbinding met de webcam op het dak van het gebouw, automatische liftoproep bij het verlaten van het appartement; het zit er allemaal in. En omdat de 82 appartementen allemaal anders zijn, is er voor iedere bewoner een custom made oplossing.

Van den Pol was zes jaar geleden al betrokken bij de aanleg van het eerste domoticasysteem dat nog afhankelijk was van een Windows-gestuurde pc in elk appartement. De vergelijking met het door Van den Pol zelf ontwikkelde besturingssysteem, dat niet groter is dan een sigarendoosje, geeft aan hoe snel de ontwikkelingen in een paar jaar kunnen gaan. Los van het benutten van nieuwe technische mogelijkheden, was vermindering van de storingsgevoeligheid een belangrijke reden voor vervanging van het systeem. Het comfort van de bewoners is weer op het niveau van de uitstraling van het hele gebouw, terwijl tegelijkertijd de onderhoudskosten dalen. Het wachten is nu op de bewoners van de naastgelegen, eveneens door Vesteda beheerde, complexen Chicago en Boston, die bij het zien van de state-of-the-art-oplossing in Detroit vast niet achter willen blijven.


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Domotica appartementen Detroit Amsterdam

Plaats:
Amsterdam

Opdrachtgever:
Vesteda Amsterdam

Bijzonderheden:
n.v.t.