Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

D.E. Master blenders

Hoofdkantoor voor D.E MASTER BLENDERS 1753 in recordtijd gerealiseerd

Samen met uitvoerende partners, waaronder Van den Pol Elektrotechniek, heeft MAB Development een twaalf verdiepingen tellende kantoorpand op het Oosterdokseiland in iets meer dan drie maanden ‘custom- made’ opgeleverd. “Op piekmomenten waren er driehonderd mensen tegelijk aan het werk”, vertelt Klaas Goossensen, senior ontwikkelingsmanager bij MAB Development.

“We hebben met z’n allen een redelijk unieke prestatie geleverd”, zegt Jan van ’t Westeinde bescheiden. Een understatement, want terugkijkend lijkt er een onmogelijke klus te zijn geklaard. Het kantoorpand, waarvan de verwachting was dat het in mei 2012 casco opgeleverd zou worden voor verhuur in verdiepingen, moest een metamorfose ondergaan naar één totaal representatief hoofdkantoor voor D.E MASTER BLENDERS 1753.

Klaas Goossensen: “We zijn in maart gestart met globale interieurplannen van D.E MASTER BLENDERS 1753 en hebben het werk vervolgens samen met de klant en de inzet van alle uitvoerende partijen (Smit’s Bouwbedrijf BV, Van Galen Klimaattechniek en Van den Pol Elektrotechniek) en onze eigen adviseurs, binnen een bijzonder korte periode kunnen realiseren.”

De aannemer en Van den Pol hebben zich absoluut waargemaakt. Jan van ’t Westeinde: “Het verlichtingsplan was eigenlijk pas om vijf over twaalf gereed. Vier weken voor de oplevering werd nog besloten dat er achthonderd spots in moesten. Maar zelfs dat is goed gegaan. De projectleider van Van den Pol raakt gelukkig niet zo snel in paniek.”

Van den Pol was op het moment dat bekend werd dat D.E MASTER BLENDERS 1753 de huurder zou worden, bezig met de laatste fase van het installatiewerk in de casco-fase. Het omgooien van het verdiepingenplan en de realisatie van vides hadden een enorme impact op de hele elektrotechnische infrastructuur van het pand. Alle contactdozen zijn verplaatst, 35 kilometer extra kabel moest worden aangelegd, duizend spots en tientallen hanglampen geïnstalleerd. Verder de bekabeling van de alarminstallatie, computeraansturing van de verlichting en een brandmeldinstallatie. En dat alles terwijl tientallen andere vaklieden hun eigen deadlines moesten halen.

Flip Verwaaijen die namens D.E MASTER BLENDERS 1753 de bouw begeleidde: “Ik ben niet onder de indruk van bedrijven, maar van mensen. Jan van den Brink van Van den Pol valt in de categorie ‘gouwe gasten’. Hij speelde een belangrijke rol. Slagvaardig en daadkrachtig. Hij is een projectleider die zijn vak beheerst en weet waar hij het over heeft.”

Bij MAB kijkt men met tevredenheid en voldoening op het project terug. De korte doorlooptijd gaf een enorme uitdaging. “Maar het is je beroepseer”, verduidelijkt Jan van ’t Westeinde. “We zijn al veertig jaar succesvol als projectontwikkelaar. Dan wil je laten zien dat je dit ook kunt. Dat wat onmogelijk leek, toch voor elkaar boksen.”


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
D.E. Master blenders

Plaats:
Oosterdokseiland, Amsterdam

Opdrachtgever:
W.F. van Galen B.V.

Bijzonderheden:
Oppervlakte: 5.500 m2