Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Beyond Meat

Dichter bij de klant

Beyond Meat is toonaangevend met plantaardig vlees . Producten zijn ontworpen met dezelfde maak en textuur als dierlijk vlees voor ogen, terwijl plantaardig vlees beter is voor het milieu. Beyond Meat levert in ruim 85 landen De twee eerste Europese vestigingen staan in Nederland. "De Enschede locatie is de eerste buiten Missouri (VS) met onze unieke methode voor het texturen van plantaardige eiwitten, de eerste stap in het proces,"zegt Tom Brucciani, Vice President of Operations in Europa. "Een locatie in Europa brengt de productie dichterbij de consument. Het stelt ons in staat gebruik te maken van lokale toeleveringsketens. Uiteindelijk zla dat de kostenstructuur en duurzaamheid van onze activiteiten verbeteren."

Van den Pol speelde een cruciale rol bij de Enschedese productielocatie. "Ze zijn in de beginfase van het project geïntroduceerd door onze engineeringspartners Amstelius. Van belang was dat hun staat van dienst bij grote voedselproducenten. Ook de ervaring met ontwerp en installaties die voldoen aan de eisen van wereldwijd toonaangevende bedrijven was essentieel. Die kennis stelde ons in staat het intallatieontwerp te optimaliseren. Ook konden we profiteren van Van den Pol's leveranciersnewerk."

Als projectmanager was Van den Pol eindverantwoordelijk voor alle installaties. "Verder leverden zij de elektrotechnische voorzieningen, industriële automatisering, een deel van de procesapparatuur en intern transport.  Beyond Meat had slechts beperkte specficiaties voor de installatie. "De expertise van Van den Pol was essentieel bij ontwerp en uitvoering van de uiteindelijke lay-out van de productielijnen en systeem-integratie. Hun ervaringen uit het verleden en actuele best practices bleken zeer waardevol. Het versnelde een groot deel van het ontwerp- en installatieproces. 

Beyond Meat doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de Enschedese vestiging ook voldoet aan de kwaliteitsnormen op het gebied van duurzaamheid. "Er is een actieplan om de milieuprestaties geleidelijk te verbeteren, toewerken naar een BREEAM - score Very Good. 

Brucciani heeft Van den Pol leren kennen als uitstekende partner. "Ze gingen goed om met de verandere eisen van het project. Verder heeft Van den Pol de installaties nog maanden na de aanvankelijk overeengekomen termijn ondersteund. Hun diensten en installaties zijn binnen budget en op een hoog niveau geleverd." Krijgt de samenwerking tussen Beyond Meat en Van den Pol in de toekomst een vervolg bij andere projecten? "Ik hoop het!"

 

 

 


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Beyond Meat

Plaats:
Enschede

Opdrachtgever:
Beyond Meat EU B.V.