Wat is zorgdomotica precies?

Onder domotica in de zorg worden technische oplossingen verstaan die het leven van ouderen en hulpbehoevenden gemakkelijker moeten maken. Hierbij kunt u denken aan bewegingssensoren of toegangscontrolesystemen. Met dergelijke zorgdomotica-oplossingen wil Van den Pol Elektrotechniek het leven van ouderen in woon-zorg instellingen prettiger maken. Zo hoeft het personeel bijvoorbeeld niet meer in de kamers te komen om te vragen of de cliënt/bewoner nog naar de toilet moet. Want dankzij zorgdomotica-oplossingen kan het personeel zien wanneer iemand aanstalten maakt om naar het toilet te gaan en eventueel elektronisch detecteren. Op die manier kunnen hulpbehoevenden en ouderen langer thuis wonen en is de kwaliteit van zorg beter wanneer zij uiteindelijk wel naar een woon-zorginstelling verhuizen.

Domotica in de zorg heeft ook voordelen voor het personeel

Door zorgdomotica is niet alleen het leven voor de cliënt en bewoner prettiger en gemakkelijker. Ook het zorgpersoneel heeft veel baat bij zorgdomotica-oplossingen. De kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg zijn belangrijke onderwerpen in ons vergrijzende land en er wordt op de zorg bezuinigd. Maar minder geld voor de zorg hoeft niet automatisch minder kwaliteit te betekenen. Met domotica in de zorg kunnen taken van verplegend en verzorgend personeel overgenomen worden technologische innovaties. Maar dit hoeft niet minder kwaliteit te betekenen. Zo kan een sensorensysteem direct zien wanneer iemand in de ruimte valt en niet meer op kan staan. Vervolgens gaat er dan een alarm af waardoor het zorgpersoneel hoort dat er iemand hulp nodig heeft en snel ter plekke kan zijn.

Betrouwbaarheid staat bij zorgdomotica voorop

Bij zorgdomotica-systemen is het natuurlijk het belangrijkste dat betrouwbaar is. Daarom gaat het bij Van den Pol draait het om veel meer dan techniek. Medewerkers in de zorg moeten op het systeem kunnen bouwen en moeten erop vertrouwen dat servicevragen snel en adequaat opgelost worden. Daarom voeren wij altijd een pilotfase uit waarbij onze ervaring in industriële automatisering een belangrijke rol speelt.

Zorgdomotica biedt kortom zowel grote voordelen voor de cliënt en bewoner zelf als voor het werkend personeel. En met onze expertise in technische oplossingen in de zorg bent u bij Van den Pol verzekerd van een robuuste, snelle en vooral kwalitatief hoogstaande oplossing!

Meer informatie?

Wilt u meer weten over zorgdomotica van Van den Pol? U kunt ons filmpje bekijken over zorgdomotica of neem contact met ons op. Wij informeren u graag vrijblijvend verder!