Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Nieuwbouw Kiremko

Als toonaangevende producent van aardappelverwerkingsinstallaties voor friet, chips en aardappelvlokken realiseert Kiremko 95% van de afzet in het buitenland. Het nieuwe bedrijfspand in Montfoort omvat 6.500 m2 productiehal en 3.500 m2 kantoren. Vaste partner Van den Pol nam alle elektrotechnische installaties voor zijn rekening.


Het gebouw is full-Led en vrijwel all-electric. Op het dak staan 1.268 zonnepanelen en er wordt veel energie teruggewonnen.

• 1268 panelen STP290wp : 367.720 wp
• Verwachte jaaropbrengst 335,05 MWh
• Omvormers SMA 12 stuks (8st. STP25.000TL-30 + 4st. STP20.000TL-30 )
• SMA Cluster controller (Centrale communicatie-eenheid voor de bewaking 
storingen/opbrengsten, gegevensregistratie en sturing systeem)
• Montagesysteem Sunbeam NOVA

Door sensoren verbruiken verlichting en klimaatregeling geen onnodige energie. De Kiremko-nieuwbouw heeft een EPC-waarde van min 1,72 en levert dus meer energie op dan er verbruikt wordt.

Door een computervloer en uitgebreid ICT-netwerk is het gebouw maximaal voorbereid op toekomstige aanpassingen. Ook de inbraakinstallatie, toegangscontrole, CCTV, intercom, ontruimingsinstallatie, omroepsysteem, laadstations en brandmeldinstallatie zijn door Van den Pol aangelegd.

Bouwpartners kregen alle ruimte om de eisen en wensen van Kiremko naar eigen inzicht in te vullen. Het project is volgens planning en binnen begroting gerealiseerd.


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Nieuwbouw Kiremko

Plaats:
Montfoort

Opdrachtgever:
Kiremko B.V.

Bijzonderheden:
E-installaties; Inbraakinstallatie, toegangscontrole, CCTV, intercom , ontruimingsinstallatie, omroepsysteem, brandmeldsinstallatie en ontruimingsinstallatie. Het gebouw is full-Led en er zijn laadstations geinstalleerd. EPC is -1,72, het gebouw levert dus meer op dan er gebruikt wordt.