Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

NPO Hilversum

NPO zet in op duurzaamheid en het nieuwe werken

De huisvesting van de NPO op het Media Park in Hilversum is ingrijpend veranderd. Door een aangepaste inrichting met een open structuur krijgt het Nieuwe Werken alle ruimte. Ook is veel aandacht voor duurzaamheid, onder meer door veelvoudig gebruik van LED.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is de bestuursorganisatie van de publieke omroep en gevestigd op het Hilversumse Media Park, het kloppend hart van de nationale omroepwereld. "Op gebied van duurzaamheid en klimaatbeheersing was een kwaliteitsslag gewenst, " vertelt Pieter Veen, Coördinator Gebouwbeheer Preventie & Veiligheid.

Tijdens de verbouwing bleef het NPO gebouw in gebruik. "Belangrijke opgave voor de bouwpartners was om de overlast zoveel mogelijk te beperken."

Het project werd turnkey aanbesteed met Verwol als hoofdaannemer. Van den Pol was verantwoordelijk voor de elektrotechnische installaties. "Alle bestaande voorzieningen - elektra, data, verlichting- zijn verwijderd en vanaf de hoofdverdeelkast opnieuw opgebouwd. Om tot de beoogde verduurzaming te komen, zijn zoveel mogelijk energiezuinige LED-armaturen geplaatst. In combinatie met bewegingssensoren zorgt dit voor forse daling van het energieverbruik."

Ik ben positief over Van den Pol, zowel hun technisch vermogen als pragmatische opstelling. Veel voorzieningen staan in het naastgelegen pand. Beide gebouwen vormden vroeger één geheel en later is een knip gemaakt. Een compliceerde factor waar Van den Pol uitstekend mee omging. Ook communiceren hun medewerkers prima. Zekers als tijdens een verbouwing wordt doorgewerkt, is dat erg belangrijk."



  Vorig project Volgend project  

Naam:
NPO Hilversum

Plaats:
Hilversum

Opdrachtgever:
Verwol Projectafbouw B.V.

Bijzonderheden:
Renovatie NPO Hilversum