Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Nieuwbouw Gemeentewerf en Roeivereniging

De Nieuwegeinse gemeentewerf en roeivereniging De Doorslag maken gebruik van hetzelfde nieuwe complex. Een goed voorbeeld van efficiënt gebruik van accommodatie en voorzieningen. De gemeentewerf is overdag in bedrijf, ’s avonds en in het weekend wordt er geroeid.

De nieuwbouw omvat bijna 3.500 m2 en bestaat uit een zoutloods, werkplaatsen, magazijnen, voertuigenstalling en een botenloods. Van den Pol realiseerde de complete elektra-installaties, toegangscontrole, CCTV en een KNX-systeem waarmee de verlichting wordt aangestuurd. Het complex heeft een industriële uitstraling; de installaties zitten in het zicht. Tijdens de bouw bleef de bestaande gemeentewerf in gebruik. Om dat mogelijk te maken, legde Van den Pol tijdelijke voorzieningen aan.

Duurzaamheid krijgt veel aandacht met een warmtepomp, een groen dak en energiezuinige verlichting. Op een aantal plaatsen is LED toegepast. Ruim honderd zonnepanelen met een totaal geïnstalleerd vermogen van 27 kWp zorgen voor groene energie. De Nieuwegeinse nieuwbouw heeft een GPR-score van 8  Vorig project Volgend project  

Naam:
Nieuwbouw Gemeentewerf en Roeivereniging

Plaats:
Nieuwegein

Opdrachtgever:
Bouwbedrijf de Vries en Verburg

Bijzonderheden:
Opgeleverd: 2015