Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Genmab

Van den Pol Elektrotechniek realiseerde de elektra-, licht- en ontruimingsinstallatie in de casco-nieuwbouw van het Genmab Research and Development Center. Dit bedrijf is een wereldspeler bij de ontwikkeling van nieuwe kankermedicijnen.

De nieuwe onderzoeksfaciliteit van 11.250 m² op het Utrecht Science Park bestaat uit laboratoria, kantoren en faciliterende ruimtes zoals een café, plaza en een auditorium. Opvallend constructief element zijn de vrijhangende schotels met vergaderruimte in het twintig meter hoge atrium.

De kantoorruimtes zijn door Van den Pol voorzien van een Soluflex-kabelvloergootsysteem van Legrand. Dit zorgt ook in de toekomst voor maximale flexibiliteit. Aansluitpunten zijn later eenvoudig aan te passen aan de gewenste indeling. In de parkeergarage legde Van den Pol hellingbaanverwarming en een beheersysteem aan dat automobilisten de weg wijst naar een vrije plaats.

Het Research and Development Center van Genmab is één van de eerste BREEAM-NL Excellent-laboratoria van Nederland. De lat ligt hoog als het gaat om duurzaamheid. Van den Pol realiseerde onder meer Ledverlichting met daglichtdetectie en aanwezigheidssensoren. Op het dak staan 190 290wp PV-panelen (Suntech STP290-WEW monocrystaline). 2 stuks omvormer fabrikaat SMA ( 1x STP25.000TL-30 + 1x STP20.000-TL20 ) Montagesysteem (platdak) SunBeam Nova symetrical 2100 
(Oost-West oriëntatie)met een totaal vermogen van 55.100 Wp. Geschatte jaarlijkse energieopbrengst : 47.885 kWh. Vermeden CO2 uitstoot 26815 kg (26,82 ton).


Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Uw gebouw ook veilig, comfortabel, duurzaam en connectief maken? Van den Pol doet dit voor verschillende projecten uit diverse branches. Wij denken graag met u mee.

Contact opnemen

  Vorig project Volgend project  

Naam:
Genmab

Plaats:
Utrecht

Opdrachtgever:
Dura Vermeerbouw Midden West

Bijzonderheden:
Het Genmab Research and Development Center wordt één van de eerste BREEAM Excellent laboratoria van Nederland.