Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Flora Holland Aalsmeer

Van den Pol Elektrotechniek voert een enorme operatie uit bij bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer. Dit grootste overdekte bedrijvencomplex ter wereld, met een totaal omvang van 1.250.000 m2 wordt voorzien van een zogeheten ‘gesproken woord-systeem’ als aanvulling op de bestaande brandmeldinstallatie. In opdracht van Siemens Nederland NV installeerde Van den Pol Elektrotechniek de afgelopen tweeënhalf jaar zeven ontruimingscentrales en 5.800 speakers in zes verschillende hoofdbrandcompartimenten. De installaties zijn uitgerust met functiebehoudbekabeling die bij brand tenminste dertig minuten blijft functioneren. Daarmee voldoet het systeem aan de hoge veiligheid- en beschikbaarheideisen.

Het is in een pand met een dergelijke omvang verplicht dat mensen in geval van brand met een gesproken woord-systeem worden gewaarschuwd en geïnstrueerd ten aanzien van de vluchtwegen. Omdat er binnen FloraHolland Aalsmeer soms wel vijftig nationaliteiten tegelijk aanwezig zijn, moet dat systeem in verschillende talen beschikbaar zijn. Voor het beveiligingspersoneel zijn speciale mobilofoons beschikbaar, zodat zij bij calamiteiten gebruik kunnen maken van het centrale gesproken woord-systeem.

Gesproken woord-systemen worden op basis van de geldende eisen op het gebied van brandveiligheid (NEN 2575) steeds vaker toegepast in bijvoorbeeld parkeergarages, kantoren, scholen, theaters en andere publiek toegankelijke gebouwen groter dan 10.000 m2 of waar meer dan 1.000 personen tegelijkertijd aanwezig kunnen zijn.

FloraHolland is een van de grootste bloemenveilingen ter wereld. Het is een coöperatie van meer dan 5.000 kwekers met vestigingen in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk en Eelde. Op de veiling worden jaarlijkse 12,5 miljard bloemen verhandeld. Op 2,6 miljoen vierkante meter werken 4.000 medewerkers aan een jaaromzet van 4,4 miljard euro. In het complex in Aalsmeer zijn vaak meer dan 15.000 medewerkers en klanten tegelijk aanwezig.  Vorig project Volgend project  

Naam:
Flora Holland Aalsmeer

Plaats:
Aalsmeer

Opdrachtgever:
Siemens Nederland

Bijzonderheden:
Opgeleverd: 2013