Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

De Kaasspecialist Den Haag

Drie dagen zijn er normaal gesproken nodig om een bestaande winkel om te bouwen naar een Kaasspecialist. Dat vergt een goed op elkaar afgestemd bouwteam, waarbinnen iedereen precies weet wat hij moet doen. Van den Pol Elektrotechniek maakt met Domburg Interieurbouw en HRI Koeltechniek deel uit van een team dat al vijf winkels ombouwde. Voor het najaar van 2014 zitten er nog eens vijf winkels in de pijplijn. Op termijn verwacht de franchiseketen te groeien van de huidige 75 winkels naar 150.

Winkels van de Kaasspecialist zijn sfeervol ingerichte speciaalzaken. Het basisassortiment bestaat uit Noord-Hollandse Waerder, diverse Goudse kazen, traditionele Pietershoeve Boerenkaas en buitenlandse kaas, in combinatie met verse noten, olijven en tapas, salades en bijpassende wijnen. Afhankelijk van de grootte van de winkel en de wensen van de ondernemer, kunnen daar nog vleeswaren, patés, bonbons en luxebrood aan worden toegevoegd. “We hebben een formule ontwikkeld die ondernemers helpt om ook op lange termijn succesvol te zijn”, vertelt Franchise Formule Manager Jeroen van den Berg. “Met een uitgekiend assortiment en centrale marketing bieden we houvast voor de ondernemer en een herkenbaar beeld voor de klant. De Kaasspecialist is een merk met een eenduidige uitstraling, constante kwaliteit en goede acties.”

“Al in 1999 zijn de winkels van De Waaijer overgenomen en omgebouwd tot Kaasspecialist. Verder hebben we sinds 2006 Zuivelland, dat nog wel onder die naam opereert, en op gebied van inkoop en marketing werken we samen met vijftien winkels van Tromp. Dat brengt het totaal op 77 winkels. Daarmee hebben we voldoende schaal om verder uit te bouwen. De ambitie is om te groeien naar 150 winkels. Daar is alles op ingericht, ook het hoofdkantoor en het distributiecentrum. We verwachten een groeispurt, doordat bestaande winkels zich aansluiten. Daarbij mikken we ook op de grote steden en gemeenten vanaf 20.000 inwoners in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.”

Conceptbewaking

Peter Mentink van PM4PM is projectmanager voor de ombouw van Kaasspecialist-winkels. Hij bewaakt het concept en ziet erop toe dat zo veel mogelijk standaardisatie plaatsvindt. “Alle winkels hebben hetzelfde interieur, een vaste routing en een uitgekiend led/duurzaam lichtplan. Bij de standaardisatie hoort ook een goed op elkaar ingespeeld team. Dat verkort de bouwtijd. Het klinkt gek, maar de jongens van Van den Pol zie je niet. Mensen van andere installateurs zag je altijd wel ergens uit het plafond hangen. Als je maar drie dagen hebt in een winkel van honderd vierkante meter en iedereen dus tegelijkertijd aan de slag is, is het een groot voordeel als iedereen netjes werkt. Het verhoogt de kwaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat mensen begrijpen dat het een samenspel is tussen de formule van de Kaasspecialist en de zelfstandige ondernemer. Er is voldoende flexibiliteit om een stopcontact iets meer naar links of naar rechts te verplaatsen. Daar maak je vrienden mee.”

“Een van de redenen waarom we met Van den Pol in zee zijn gegaan, is dat zij goed bekend zijn met wat er mogelijk is. Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen en zij zijn vooruitstrevend in nieuwe toepassingen. Zo hebben we afgelopen zomer in Den Haag de eerste winkel geopend die volledig met LED is uitgerust. Verlichting is enorm belangrijk voor de juiste uitstraling. Samen met Van den Pol hebben we daarin de laatste tijd stevige verbeteringen kunnen realiseren.”  Vorig project Volgend project  

Naam:
De Kaasspecialist Den Haag

Plaats:
Den Haag

Opdrachtgever:
De Kaasspecialist Den Haag

Bijzonderheden:
Opgeleverd: 2014