Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

C&A Hoog Catharijne

Aan het Damrak in Amsterdam-Centrum komt na Madrid, Parijs, Düsseldorf en Praag een C&A flagship store. Op 5.000 vierkante meter winkeloppervlakte laat de modeketen zien dat het blijft vernieuwen en anticiperen op de wensen van de klant. Zo weet C&A al sinds 1841 het goede gevoel bij klanten vast te houden.

Dit jaar zijn er ook renovatie- en/of nieuwbouwprojecten in Zaanstad, Heerlen, Waddinxveen en Venlo. In die laatste twee vestigingen verzorgt Van den Pol de elektrotechnische installaties. Vanuit het World Fashion Center in Amsterdam is projectmanager Michel Lucassen verantwoordelijk voor het bouwmanagement van renovatie- en nieuwbouwprojecten in Nederland. De vestiging Amsterdam, waarvoor de aanbesteding nog moet plaatsvinden, belooft een grote uitdaging te worden. Michel Lucassen: “De eigenaar is het pand aan het herontwikkelen. Onderdeel daarvan is dat de winkel een kwartslag wordt gedraaid en dat ook alle roltrappen en trappenhuizen worden verplaatst. Tijdens deze ingrijpende verbouwing, blijft C&A geopend voor het winkelend publiek. Wij stellen alles in het werk om het winkelen voor onze klanten zo prettig mogelijk door de laten gaan.”

“We werken al zo’n vijftien jaar met Van den Pol Elektrotechniek. Voor ons is belangrijk dat we werken met een bedrijf waarvan de directeur/eigenaar betrokken bij het project, benaderbaar is en een goede relatie met zijn mensen heeft. Dat leidt ertoe dat de medewerkers van Van den Pol goed begrijpen wat wij willen en wat voor ons bedrijf belangrijk is. We kunnen vanuit vertrouwen vragen stellen en ervan uitgaan dat het werk goed wordt uitgevoerd.”

“GRB Verlichting doet voor alle 133 vestigingen van C&A Nederland het verlichtingsonderhoud. Voor het beheer wordt eens in de paar jaar een aanbesteding uitgeschreven. Zodoende is GRB Verlichting al een paar keer tegen het licht gehouden en toch steeds weer de winnende partij geworden. Van den Pol levert ook onderhoudspecialisten die de ogen en de oren zijn van de beheerders van C&A. Zij verzorgen de controle op service en onderhoud door fabrikanten, doen technische inspecties en voeren soms zelf ook werkzaamheden uit om de continuïteit van de winkels te garanderen. Deze specialisten kunnen zo nodig online in grijpen in ons gebouwbeheersysteem. Ook hier geldt dat men ons bedrijf moet kennen en ook met de storemanager overweg moet kunnen. Goed kunnen samenwerken is bij de selectie van partners een belangrijk criterium. Dat geldt voor Van den Pol, maar ook voor alle andere partijen waar we mee werken.”

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk element in de bedrijfsvoering van C&A. Michel Lucassen: “We hebben de ambitie om jaarlijks een reductie van 3% op het energieverbruik en CO2-uitstoot te realiseren. Al sinds begin jaren negentig gebruiken we de kennis van alle betrokken partijen om verdere reductie te realiseren. GRB Verlichting helpt bijvoorbeeld bij het verlagen van de wattage van armaturen door bij ombouw nieuwe technieken toe te passen. Daarbij gaan we altijd uit van de volledige levensduur van winkels. Een kwart van de kosten zit in de nieuwbouw; driekwart bestaat uit beheerkosten. Dat betekent dat we met het oog op verbetering heel veel monitoren en dat we nieuwbouw- en renovatieprojecten altijd in samenspraak met de beheerders uitvoeren.”

C&A heeft meer dan 1.575 winkels in 21 Europese landen, waarvan 133 in Nederland. Die winkels trekken gezamenlijk elke dag circa twee miljoen klanten. De verschillende merken van C&A, waaronder Clockhouse, Palomino, Angelo Litrico, Yessica en Westbury, spelen een belangrijke rol in de eigen signatuur van de winkelketen. De merken worden in Nederland ook verkocht via Wehkamp en via de online shop van C&A.



  Vorig project Volgend project  

Naam:
C&A Hoog Catharijne

Plaats:
Utrecht

Opdrachtgever:
n.v.t.

Bijzonderheden:
Opgeleverd: 2014