Van den Pol | Expert in elektrotechniek! - Montfoort

Bruna Oud Beijerland

“We zijn continu bezig de uitstraling van de winkels te versterken en het rendement voor de ondernemers te verhogen. De ontwikkeling van de winkelformule staat eigenlijk nooit stil. Bruna heeft zo’n 375 winkels in Nederland, waarvan we er circa 25 per jaar verbouwen.” Rob van der Pluijm, coördinator Bouw & Winkelinrichting, vertelt hoe Bruna de winkeluitstraling aanpast aan wat hij noemt ‘de digitale uitdaging’.

“We gaan naar een actievere benadering van de klant. Een Bruna-medewerker heeft een warme persoonlijkheid en heeft een binding met de klant. Daarin past het Bestellen op de Winkelvloer-concept. Wat niet op voorraad is, kan ter plaatse met de klant samen worden besteld. De klant kiest er vervolgens voor om de bestelling zelf op te halen of de volgende dag thuis te laten bezorgen.”

Die combinatie van de snelheid van de digitale wereld en de persoonlijke benadering op de winkelvloer is succesvol. “Het gaat om de totaalbeleving”, zegt Van der Pluijm. “Klanten vinden het prettig herkend te worden en goede service en advies te krijgen. Dat leidt ertoe dat ze het de ondernemer ook gunnen.”

Huisinstallateur

Rob van der Pluijm en Van den Pol Elektrotechniek hebben de afgelopen jaren al circa vijftig nieuwbouw-, renovatie- en relocatieprojecten gedaan. “Van den Pol is onze huisinstallateur. Als het om nieuwbouw of renovatie gaat, is Retailbouw de hoofdaannemer, maar ook dan is er tussendoor vaak rechtstreeks contact. We hebben altijd een vaste contactpersoon, en dan is een telefoontje vaak al genoeg als er iets opgelost moet worden. Dat werkt heel erg goed. Net als dat wij binding willen met onze klanten, willen we dat ook met onze leveranciers. Als je het gevoel krijgt dat je een nummer bent, is de klik snel weg. Met de mensen van Van den Pol kunnen we goed in teamverband samenwerken.”

Nieuwbouw is in deze tijd niet of nauwelijks meer aan de orde. Ook de ombouw van winkels staat op een wat lager pitje dan voor de crisis. Op dit moment komen vooral relocaties wat vaker voor. Ondernemers verhuizen naar een ander pand, omdat de huur daar lager is. Zo’n project kan zich van het ene op het andere moment voordoen, en dan moeten Rob van der Pluijm en zijn bouwpartners snel kunnen reageren: “We zijn zuinig op onze ondernemers en proberen zo veel mogelijk mee te denken. Wat voor hen geldt, geldt ook voor de Bruna-organisatie. Als je succesvol wilt zijn, moet je actief blijven.”  Vorig project Volgend project  

Naam:
Bruna Oud Beijerland

Plaats:
Oud Beijerland

Opdrachtgever:
Bouw Nederland

Bijzonderheden:
Opgeleverd: 2014