Actueel

Van den Pol Elektrotechniek houdt zich dagelijks bezig met interessante, bijzondere en innoverende projecten. Daar zijn we trots op, en we schrijven er graag over. Ieder voor- en najaar komt ons relatiemagazine uit, een uitgave boordevol mooie projecten. Daarnaast berichten verschillende (regionale) media over onze bezigheden. Met name de activiteiten van Van den Pol op het gebied van lean en duurzaamheid kunnen op belangstelling rekenen. Met aansprekende toepassingen en een glasheldere, vooruitstrevende visie op energiebeheer en duurzaamheid is Van den Pol Elektrotechniek vaak een dankbaar onderwerp.

Verduurzaming heeft hoge prioriteit voor Legit Forum

Onder moederbedrijf Legit Forum opereren 17 werkmaatschappijen. “Rode draad bij onze activiteiten is de derde huid; het interieur van gebouwen,” verduidelijkt Hans Sluijs, samen met René Straver oprichter en directeur. “Wij faciliteren de dynamiek die daar plaatsvindt. Bij het in topconditie houden van het Legit Forum-vastgoed speelt Van den Pol een belangrijke rol. “Zowel met onderhoud als bij ver- en nieuwbouwprojecten,” zegt Sluijs.

Heembouw en Van den Pol brengen elkaar verder

Plekken creëren waar mensen willen zijn. Of het nu gaat om kantoren, bedrijfsruimten of woningen. Dat is de ambitie van Heembouw. Van den Pol is al jarenlang een vaste partner. “Samen bereiken we een steeds hoger niveau,” zegt Rudolph van den Bergh, directeur Wonen bij Heembouw.

Tijdelijke studentencampus bij station Sloterdijk

Op slechts enkele meters afstand van de Hemboog bij station Amsterdam Sloterdijk is de afgelopen maanden de Wasa Student Village verrezen. Het project omvat 358 tijdelijke wooneenheden voor een mix van jongeren, nationale en internationale studenten en jonge statushouders.

Van den Pol adviseert, realiseert en optimaliseert.

Van den Pol heeft een lange historie in zonne-energie. Twintig jaar geleden al was het bedrijf betrokken bij grootschalige projecten. Zonne-energie is uitgegroeid tot een prominent specialisme. "Naast onze ervaring levert ook de brede scope al elektrotechnisch specialist een cruciale voorsprong op."

Distributiecentrum Appelweg Moerdijk

Van den Pol Elektrotechniek werkt regelmatig samen met Heembouw. Zo ook voor het nieuwe distributiecentrum aan de Appelweg in Moerdijk. Bij dit project wordt BIM vergaand toegepast. Ook wordt er volgens een lean planning gewerkt. Met beide heeft Van den Pol ruime ervaring en door deze kennisvoorsprong veel profijt bij dit project.

Cobouw 50 - Robots voor het zware en vieze werk

Een robot die een muurtje in elkaar metselt, beton stort of riolering aanlegt. Volgens Wim van den Pol is het over zo'n tien à vijftien jaar de normaalste zaak van de wereld. Nu worden ze nog maar sporadisch ingezet, maar de directeur van Van den Pol gelooft dat robots dé toekomst zijn voor de bouwsector. Om zijn eigen bedrijf hierop voor te bereiden heeft hij sinds een jaar twee robots in dienst : Pepper en Zora.