Gedateerd kantoorgebouw wordt eigentijdse, duurzame werkomgeving.

Kantoorgebouw De Walvis wordt ingrijpend gerenoveerd om het weer zijn oorspronkelijke karakter terug te geven en tegelijk te voldoen aan alle eisen van deze tijd. Ook bij dit binnenstedelijke project is Van den Pol betrokken.

Voor opdrachtgever Maarsen Groep is Van den Pol betrokken bij het NoMA House en Hourglass, prestigieuze nieuwbouwprojecten aan de Amsterdamse Zuidas. "Maar ook voor een grootschalige renovatie draaien we onze hand niet om", zegt projectleider Roelf van Wolfswinkel.

Het 55 jaar oude gebouw wordt verduurzaamd naar BREEAM label 'Excelent'. Bij de vernieuwing van De Walvis zet Van den Pol meerdere specialismen in. "De E-installatie wordt in het zicht aangebracht. Verder leggen wij een ontruimingsinstallatie, 150 panelen en LED-verlichting aan, zowel in het gebouw als op het terrein.

Lees hier het complete artikel uit Stedenbouw - uitgave 758

Afbeelding Maarsen Groep